Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 22, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 22, 2013 Bir buçuk çay bardağı irmik 250 gram oda sıcaklığında tereyağı 3 adet yumurta(1 adedinin akını ayırın) Bir buçuk çay bardağı tozşeker Aldığı kadar un Bir tutam tuz 1 paket kabartma tozu 250 gram badem Şerbet için: 4 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su 3-4 damla limon suyu Derin bir kasede irmik, tereyağı, yumurta ve tozşekeri yoğurun. Elenmişun, tuz ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi yumuşaklığnda bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Diğer tarafta 15-20 dakika sıcak suda beklemiş bademlerin kabuklarını soyun ve fırında hafif pembeleştirin. iri dövdükten sonra içine ayırdığınız 1 adet yumurta akını ekleyip karıştırın Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın İçine bademli harçtan 1 çorba kaşığı koyup poğaça yapar gibi yuvarlayın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin ve 1-2 taşım daha kaynatıp soğuması için bir kenara alın. Tatlı sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.