Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 22, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 22, 2013 1 adet yufka 3 çorba kaşığı irmik 2 su bardağı süt 3 çorba kaşığı tereyağı Şerbeti için: 250 gram tozşeker 2 su bardağı su Süt ve irmiği bir tencereye koyup, kıvam alana kadar pişirin. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Yufkanın üzerine yağı sürün. Yufkayı ikiye katlayın. Tekrar yağlayın. Önce beş parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Sonra her birini kare kare kesin. Aralarına irmikli karışımı koyup, bir kenarını diğer kenarın üzerine katlayıp, üçgen şekli verin. Fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan tereyağını sürün. 200 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Diğer yandan şerbeti için, su ve şekeri kaynatın. Tepsiyi fırından aldıktan sonra tatlılar sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı birkaç saat dinlenince, dilerseniz üzerine dövülmüş fındık serperek servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.