Jump to content

Kremalı Şöbiyet


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

519879939715.jpg?524258617534111228023345

 

1 adet yufka

3 çorba kaşığı irmik

2 su bardağı süt

3 çorba kaşığı tereyağı

Şerbeti için:

250 gram tozşeker

2 su bardağı su

 

Süt ve irmiği bir tencereye koyup, kıvam alana kadar pişirin. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Yufkanın üzerine yağı sürün. Yufkayı ikiye katlayın. Tekrar yağlayın. Önce beş parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Sonra her birini kare kare kesin. Aralarına irmikli karışımı koyup, bir kenarını diğer kenarın üzerine katlayıp, üçgen şekli verin. Fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan tereyağını sürün. 200 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Diğer yandan şerbeti için, su ve şekeri kaynatın. Tepsiyi fırından aldıktan sonra tatlılar sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı birkaç saat dinlenince, dilerseniz üzerine dövülmüş fındık serperek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...