Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 23, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 23, 2013 1 adet bütün bayat baget ekmek 250 gram tuzsuz beyaz peynir veya 1 paket dil peyniri 100 gram tereyağı Şerbet için: 2 su bardağı tozşeker Bir buçuk su bardağı su 1-2 damla limon suyu 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Süslemek için: Antepfıstığı, kaymak Ekmeği ince dilimler halinde kesin. Yarısını yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. Her dilim üzerine bir parça tuzsuz beyaz peynir veya dil peyniri yerleştirin. Kalan ekmek dilimlerini üzerlerine kapatın. Tereyağını kızdırıp ekmek dilimlerinin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ekmekler kızarana kadar pişirin. Tozşeker, su, limon suyu ve limon kabuğunu kaynatarak koyu kıvamlı bir şerbet elde edin. Fırından çıkardığınız ekmeklerin üzerine şerbeti döküp, çekmesini bekleyin. Künefeleri servis tabağına alın. Antepfıstığı ve kaymakla süsleyip servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.