Jump to content

Vişne Soslu Lokma Tatlısı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

392879573268.jpg?393018227042120704105501

 

500 gram vişne

1 su bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı nişasta

2 adet yumurta

2 çorba kaşığı sirke

1 adet hazır ekmek hamuru

 

Vişne sosu hazırlamak için, 500 gram çekirdekleri çıkarılmış vişneyi blenderden geçirip, tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı tozşeker ve 1 çorba kaşığı nişasta ilave edip, kaynatın. Kaynayıp, kıvam aldığında ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde 1 adet hazır ekmek hamuruna 2 adet yumurta ve 2 çorba kaşığı sirke ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkartın. Fazla yağı süzüldüğünde servis tabağına alın. Üzerine vişne sosu gezdirip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...