Jump to content

Mısır Unlu ve Mısırlı Revani


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

435512284355.jpg?438856368257

 

1 su bardağı mısır unu

1 çay bardağı konserve tane mısır

4 adet yumurta

Bir buçuk çay bardağı tozşeker

3 çorba kaşığı yoğurt

1 çay bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

 

Şerbeti için:

2 su bardağı tozşeker

İki buçuk su bardağı su

Yarım limonun suyu

 

Üzerine:

Hindistancevizi, mısır

 

Yumurtaları bir buçuk çay bardağı tozşekerle birlikte derin bir kapta iyice çırpın. Yoğurt, mısır unu, un, 1 paket kabartma tozu ve vanilya ekleyip, çırpmaya devam edin. Orta büyüklükte bir fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın. Karışımı içine boşaltın ve üzerine mısırı serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika pişirin. Bu arada şerbet için tozşeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra dilimleyip, üzerini hindistancevizi ve mısırla süsleyerek, servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...