Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 23, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 23, 2013 1 su bardağı mısır unu 1 çay bardağı konserve tane mısır 4 adet yumurta Bir buçuk çay bardağı tozşeker 3 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı Şerbeti için: 2 su bardağı tozşeker İki buçuk su bardağı su Yarım limonun suyu Üzerine: Hindistancevizi, mısır Yumurtaları bir buçuk çay bardağı tozşekerle birlikte derin bir kapta iyice çırpın. Yoğurt, mısır unu, un, 1 paket kabartma tozu ve vanilya ekleyip, çırpmaya devam edin. Orta büyüklükte bir fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın. Karışımı içine boşaltın ve üzerine mısırı serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika pişirin. Bu arada şerbet için tozşeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra dilimleyip, üzerini hindistancevizi ve mısırla süsleyerek, servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.