Jump to content

Sütlü Biber Turşusu Tarifi


sessiz nehir
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

[h=2]Malzemeler:[/h]

  • 4 litre koyun sütü
  • 75 gram tuz
  • Dolmalık biber

 

[h=4]Yapılışı:[/h] Süt ve tuzu bir kapta kaynatıp soğumaya bırakın. Biberlerin kapaklarını keserek çekirdeklerinden iyice temizleyip, yıkayın. Derin bir kavanoza biberlerin ağız kısmı yukar bakıcak şekilde dizin. Önceden hazırlamış olduğunuz sütü biberlerin üzerine dökün. 20 gün oda sıcaklığında bekletin.

20 gün içersinde süt lor peyniri kıvamı alacaktır. Biberleri yarıdan keserek soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...