Jump to content

Papyon Tatlısı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

383492306258.jpg?384160921403

 

1 çay bardağı süt

1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

2 çorba kaşığı sirke

Bir tutam tuz, aldığı kadar un

Üzeri için:

Ceviz

1 adet yumurtanın akı

150 gram eritilmiş tereyağı

 

Şerbet için:

3 su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

2-3 damla limon suyu

 

Öncelikle şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip 2 taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve soğuması için kenara alın. Süt, yumurta, sıvıyağ, sirke, bir tutam tuz ve unu derin bir kaseye alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her bir hamuru çok ince olacak şekilde açın. Geniş ağızlı bir su bardağı ile hamurlardan yuvarlaklar kesin. 4 adet yuvarlağı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun. Ortasından büzerek papyon şekli verin ve üzerine tereyağı sürün. Yarım cevizin altını yumurta akına bulayıp büzdüğünüz orta kısma yapıştırın. Kestiğiniz diğer yuvarlak hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuk şerbeti sıcak sonra tatlının üzerine gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.

 

384599997953.jpg?385868476043385169859938.jpg?386174735843

 

385250643773.jpg?386365835708385348146893.jpg?386524278278

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...