Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 29, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 29, 2013 1 kg süt Yarım su bardağı irmik Yarım su bardağı tozşeker 1 paket vanilya 5 adet yumurta 125 gram tereyağı 250 gram mısır gevreği Bir buçuk su bardağı badem Şerbeti için: Bir buçuk su bardağı tozşeker 1 su bardağı su Süt, irmik, tozşeker ve vanilyayı boza kıvamına gelene kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra yumurtaları bu karışıma teker teker yedirin. Orta büyüklükte bir cam kabın içini yağlayın. 4 parçaya bölünmüş tereyağını kabın dört bir yanına yerleştirin. Mısır gevreğinin yarısını kabın içine boşaltın. Üzerine pişirdiğiniz irmikli karışımın yarısını yayın. Orta kısma kabukları soyulmuş ve iri dövülmüş bademi serpin. Kalan irmikli karışımı boşaltın. Onun da üzerine kalan mısır gevreğini yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Soğuk tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dilimleyerek servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.