Jump to content

Parmak Tatlı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

433627374603.jpg?433965506095120104120316

 

125 gram oda sıcaklığında margarin

1 adet yumurta

2 çorba kaşığı yoğurt

1 su bardağı çekilmiş ceviz

Üç buçuk su bardağı un

1 paket kabartma tozu

 

Şerbeti için:

3 su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

Yarım limonun suyu

 

Margarin, yumurta, yoğurt ve ceviz içini iyice yoğurun. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparın. Parmak kalınlığında olacak şekilde avucunuzda yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip, 2 dakika daha kaynattıktan sonra sıcak şerbeti sıcak tatlıların üzerine dökün. Tatlı, şerbeti çektikten sonra servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...