Jump to content

Safranlı ve Tarçınlı İrmik Helvası, Çilek Sos ile


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

462092613299.jpg?463752296730

 

1 çay bardağı irmik

1 çay kaşığı toz tarçın

1 çay kaşığı toz safran

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

3 çorba kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı çam fıstığı

Yarım çay bardağı su

1 çay bardağı süt

 

Çilek sos için:

5 adet çilek

2 çorba kaşığı tozşeker

Yarım çay bardağı su

 

Bir tencerede 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağını birlikte eritin. Çam fıstıkları, 1 çay bardağı irmik, 1 çay kaşığı toz tarçın ve toz safranı ilave edip fıstıklar kızarıncaya kadar ağır ateşte kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra şekeri, kaynar suyu ve kaynar sütü ilave ederek dinlenmeye bırakın. Bu arada çilek sos için bütün malzemeleri ağır ateşte 5 dakika kaynatıp blendırdan geçirin ve soğutun. İrmik helvasını çilek sos ile servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...