Jump to content

Otlu Muska Böreği


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

388917551845.jpg?390528637244

 

4 adet yufka

1 çay bardağı sıvıyağ

2 çay bardağı su

 

İçi için:

1 adet soğan

1 çorba kaşığı tereyağı

4-5 kök ıspanak

Yarım demet taze soğan

Yarım demet maydanoz

200 gram ezilmiş beyaz peynir

2 çorba kaşığı susam, tuz

 

Öncelikle iç harcı hazırlayın. Bunun için soğanı rendeleyip rengi dönene kadar tereyağında kavurun. İnce kıyılmış ıspanak, taze soğan ve maydanozu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp soğutun ve üzerine peynir ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Sıvıyağ ve suyu karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine yayın. Üzerine yağlı karışımdan sürün. Tam ortadan ikiye bölün. Her parçayı uzunlamasına üçe katlayın. Uç kısmına harç koyup muska şeklinde katlayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yağlı karışımdan sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip, sıcak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...