Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 30, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 30, 2013 4 adet yufka 1 çay bardağı sıvıyağ 2 çay bardağı su İçi için: 1 adet soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 4-5 kök ıspanak Yarım demet taze soğan Yarım demet maydanoz 200 gram ezilmiş beyaz peynir 2 çorba kaşığı susam, tuz Öncelikle iç harcı hazırlayın. Bunun için soğanı rendeleyip rengi dönene kadar tereyağında kavurun. İnce kıyılmış ıspanak, taze soğan ve maydanozu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp soğutun ve üzerine peynir ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Sıvıyağ ve suyu karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine yayın. Üzerine yağlı karışımdan sürün. Tam ortadan ikiye bölün. Her parçayı uzunlamasına üçe katlayın. Uç kısmına harç koyup muska şeklinde katlayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yağlı karışımdan sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip, sıcak servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.