Jump to content

Yeşil Fasulye ve Nohut ile Deniz Kabukluları


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

2733_d66d229e8e619cdf90f288f7fa11dd13_480x360.jpg

 

1/2 su bardağı kuru nohut

350 gram yeşil fasulye, uzunlamasına ikiye bölünmüş

250 gram midye, temizlenmiş

250 gram Manila istiridye iyice temizlenmiş

1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

deniz tuzu

 

Nohutları geceden suya koyun.

Nohutları üzerleri suyla kaplanacak şekilde bir tencereye koyup kaynatmaya başlayın. Nohutlar yumuşayıncaya kadar ortalama 1 buçuk saat üstü yarım kapalı olarak kaynatın. Bir taraftan da başka bir tencerede fasulyeleri yumuşayıncaya kadar buharda pişirin.

Geniş bir tencereye bir bardak su koyun ve içine istiridye ve midyeleri koyun. Midyeler açılıncaya kadar ortalama 5 dakika pişirin. 8 dakika sonunda açılmayan midyeleri atın. Deniz mahsüllerini bir tabağa alın ve soğuduktan sonra etlerini çıkartıp kabuklarını atın.

Nohutları süzüp pişirme suyundan 3/4 bardak ayırın. Bir blendırda nohutların 3/4'ünü ve pişirme suyunu püre haline gelene kadar karıştırın. Daha sonra püreyi ince delikli bir elekten geçirip tanelerinden kurtarın. İçine zeytinyağı ve 1/8 yemek kaşığı tuz ekleyin.

Nohut, fasulye ve kabukluların etlerini 4 tabağa ayırın. Tabakların tabanına nohut püresinden sürüp diğer malzemeleri üstüne dizin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...