Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 30, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 30, 2013 1/2 su bardağı kuru nohut 350 gram yeşil fasulye, uzunlamasına ikiye bölünmüş 250 gram midye, temizlenmiş 250 gram Manila istiridye iyice temizlenmiş 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı deniz tuzu Nohutları geceden suya koyun. Nohutları üzerleri suyla kaplanacak şekilde bir tencereye koyup kaynatmaya başlayın. Nohutlar yumuşayıncaya kadar ortalama 1 buçuk saat üstü yarım kapalı olarak kaynatın. Bir taraftan da başka bir tencerede fasulyeleri yumuşayıncaya kadar buharda pişirin. Geniş bir tencereye bir bardak su koyun ve içine istiridye ve midyeleri koyun. Midyeler açılıncaya kadar ortalama 5 dakika pişirin. 8 dakika sonunda açılmayan midyeleri atın. Deniz mahsüllerini bir tabağa alın ve soğuduktan sonra etlerini çıkartıp kabuklarını atın. Nohutları süzüp pişirme suyundan 3/4 bardak ayırın. Bir blendırda nohutların 3/4'ünü ve pişirme suyunu püre haline gelene kadar karıştırın. Daha sonra püreyi ince delikli bir elekten geçirip tanelerinden kurtarın. İçine zeytinyağı ve 1/8 yemek kaşığı tuz ekleyin. Nohut, fasulye ve kabukluların etlerini 4 tabağa ayırın. Tabakların tabanına nohut püresinden sürüp diğer malzemeleri üstüne dizin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.