Sidre Oluşturma zamanı: Nisan 30, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 30, 2013 2 adet enginar Yeteri kadar su Yarım limonun suyu 1 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz Birer tutam karabiber, kekik, kimyon, pulbiber Tuz Hamuru için: 2 su bardağı un 5 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı yaş maya Bir tutam tozşeker Aldığı kadar ılık su Tuz Kızartmak için: Sıvıyağ Enginarları limon suyu eklenmiş suda yumuşayana kadar haşlayın. Diğer taraftan hamuru için unu geniş bir kaba alın. Üzerine sıvıyağ, yaş maya, tozşeker ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin. Haşlanmış enginarları küp doğrayın. Soğanı ince kıyın. Tereyağını ve zeytinyağını bir tavaya alıp üzerine soğan, enginar, ceviz, baharat ve tuz katıp sote edin. Kenara alıp ılıtın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, kahve tabağı büyüklüğünde açın. İçlerine hazırladığınız harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Kenarına parmağınızla bastırıp yapıştırın. Kenarlarını hamur ruleti ile kesin. Börekleri kızgın yağda önlü arkalı pişirip servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.