Jump to content

Enginarlı Puf Böreği


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

451771046585.jpg?451934380679121112123313

 

2 adet enginar

Yeteri kadar su

Yarım limonun suyu

1 adet orta boy soğan

1 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz

Birer tutam karabiber, kekik,

kimyon, pulbiber

Tuz

 

Hamuru için:

2 su bardağı un

5 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı yaş maya

Bir tutam tozşeker

Aldığı kadar ılık su

Tuz

 

Kızartmak için: Sıvıyağ

 

Enginarları limon suyu eklenmiş suda yumuşayana kadar haşlayın. Diğer taraftan hamuru için unu geniş bir kaba alın. Üzerine sıvıyağ, yaş maya, tozşeker ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin. Haşlanmış enginarları küp doğrayın. Soğanı ince kıyın. Tereyağını ve zeytinyağını bir tavaya alıp üzerine soğan, enginar, ceviz, baharat ve tuz katıp sote edin. Kenara alıp ılıtın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, kahve tabağı büyüklüğünde açın. İçlerine hazırladığınız harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Kenarına parmağınızla bastırıp yapıştırın. Kenarlarını hamur ruleti ile kesin. Börekleri kızgın yağda önlü arkalı pişirip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...