Jump to content

Ciklet Balığı Ve 21 Gün


çakra
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Yumurtaları ağzına alarak yavrunun baş ve kuyruk oluşuncaya kadarki 21 günlük sürede hiçbir şey yemeden ağzında taşıyor.

Anavatanı Amerika olan ancak Afrika'nın Malawi Gölü'ne göç ettiği belirlenen rengarenk görünümlü ciklet (Cichlid) balığı, yumurtaları ağzına alarak yavrunun baş ve kuyruk oluşuncaya kadarki 21 günlük süre de hiçbir şey yemeden ağzında taşıyor.

 

Bir akvaryum balığı olan Cichlid, Türkiye'de 'ciklet balığı' olarak biliniyor. Antalya'da 7 yıldır ciklet balığı üretimi yapan Bülent İnciler, Türkiye'deki en büyük üreticilerden biri ve 40 kolonide aylık 6- 7 bin yavru alıyor. İnciler, bu balık türünün doğurması, yumurtayı ağzında bekletmesi ve izlenebilmesi anlamında, evrimin nasıl gerçekleştiği yönünde de araştırmalara konu olduğunu söyledi.

 

Yavruları ağzının içinde taşıyan tek balık türünün ciklet olduğunu belirten İnciler, "Dişi yumurtalarını mağara içindeki duvara bırakır. Erkek gelir o yumurtayı döller ve dişi tekrar ağzına alır. Dişi hiçbir şey yemeden 21 gün boyunca ağzının içinde taşır ve balığın çeşitlerine göre yavru sayısı 20 ile 90 arasında değişir. Kuyruk ve baş oluştuktan sonra yavruları ağzından bırakır" diye konuştu.

 

ANAVATANI AMERİKA AMA AFRİKA'DA YAŞIYOR

 

Ciklet balığının Afrika'nın Malawi Gölü'nde yaşadığını belirten Bülent İnciler, aslında anavatanının Amerika olarak tespit edildiğini kaydetti. Bu tespitin milyonlarca yıl önce Amerika ile Afrika kıtalarının bir bütün olduğunun göstergesi olarak kabul edildiğini de anlatan İnciler, şöyle dedi:

 

"Bu balığın anavatanı Amerika, Afrika'daki gölde olmaması lazım. Nasıl geldiği araştırıldığında bir zamanlar Afrika ve Amerika kıtaları arasında okyanus olmadığı, kara olduğu ve bu göller akarsularla birbirine bağlı olduğu için Amerika'daki gölden akarsu kanalıyla Afrika'daki göle göç ettiği tespit ediliyor. ve böylece Afrika ile Amerika'nın deniz altında aslında bir bütün olduğu, daha sonra suyun altında kaldığı bu balıklar sayesinde öğreniliyor." - Antalya

 

 

 

[TABLE]

[TR]

[TD=width: 80]

 

[/TD]

[TD=width: 95][/TD]

[TD=width: 190]

 

[/TD]

[TD=width: 70][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

 

21 sayısı dikkatimi çekti burada,islamiyette

Seyyid Abdülhakim efendi hazretleri buyurdu ki:

Namaz kılmayan, her şeyden önce bütün müminlere zulmetmiş olur; çünkü her namazda (Esselamü aleyna ve ala ibadillahissalihin) demekle bütün müminlere dua ediliyor. Namaz kılmayan, her gün beş vakit namazda sünnetlerle beraber 21 kere tekrarlanan bu duadan Müslümanları mahrum bırakıyor. Kıyamette bütün müminler bu haklarını namaz kılmayanlardan alacaktır,veya çekim yasasında :

 

Dil, realitemizi oluşturan en önemli araçlarımızdan birisidir. 21 gün - 1 Ay aralığında yapılan pozitif olumlamalar, içsel egomuzun ve inanışlarımızın yerini alarak yaydığımız titreşimleri değiştirecek ve hayatımızda realiteye dönüşecektir. Ayrıca, bilinçaltınızda yeni ve yapıcı düşünce şablonu oluşturmanıza da yardım edecektir. İçinde bulunduğunuz maddi şartlar, sosyal şartlar, ailevi şartlar, ülke şartları ve ruh durumunuz ne olursa olsun içsel sesinizi değiştirdiğiniz anda yaşadığınız dünyanın değiştiğini görebileceksiniz.

 

Nedir bu 21 günün içinde barındırdığı sır bilen varmı acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Ciklet Balığı

      Kökeni Amerika, Afrika ve Asya kıtasına dayanan ciklet balığı çok geniş bir popülasyona sahip olan bir balık türüdür. Literatürlere levrekgiller ailesi olarak geçmiştir. Halk arasında “çiklet” olarak da bilinir. Birçok renk çeşidine sahip olmaları, kolay çoğalmaları nedeniyle balık beslemeyi sevenler açısından tercih sebebidir.     Korumacı özelliğe sahip olan ciklet balıklarının aynı türle bakılması gerekir. 140 binden fazla türü olmasına rağmen en fazla yedi çeşidi bilinir. Bunlar; sarı pre

      , Yer: Akvaryum

    • Ciklet Balığı Çeşitleri

      YUNUS CİKLET Erkek yunus     Dişi Yunus     * Bu balık hakkında genel bilgi;Latin Adı Cyrtocara moorii Anavatanı Afrika'nın Malawi Gölü'nün kumluk bölgeleri Balığın Boyu (max.) Dişilerde 17cm,Erkeklerde 20cm Balığın Besleniş şekli Bitkisel ve hayvansal besinler Balığın Üremesi Ağızda kuluçka.20-90 yumurta Balığın Davranışı Sakin.Bazı durumlarda agresif. Akvaryum Suyu ph 7 > 24-26 °C Akvaryum Boyu En az 100cm   Bakımı Tecrübeliler için Yunuslar, Malawi Gölünde nadir bulu

      , Yer: Akvaryum

    • Yunus Ciklet Balığı Bakımı

      Yunus cichlid Haplochromis Moori ailesine ait bir türdür.Bu tür Malawi gölünde yaşayan endemik bir türdür.Yunuslar doğal ortamda 25cm ye akvaryum şartlarında ise 20cm ye ulaşabilen bir türdür.Yunus cichlid Malawi gölünün en pahalı türü olarak ta bilinir.   Yunuslar genellikle gölün sığ kısımlarında yaşadıkları için akvaryumlara çok iyi uyum sağlamışlardır.Gölün kıyı kısımlarının taşlık olmasından dolayı akvaryumda kayalık bölgeler oluşturmak bu türü üretebilmek için uygun olacaktır.Yun

      , Yer: Akvaryum

×
×
  • Yeni Oluştur...