Jump to content

Pırasalı Arnavut Böreği


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

arnavut-boregi_f4a70aba.jpg

 

1 kg un

1 yemek kaşığı sirke

1.5 çay bardağı ayçiçek yağı

4 su bardağı su

1 kg pırasa

300 gr kıyma

Tuz

Karabiber

 

Arnavut böreği: Pırasayı kıyın. 1 çay bardağı ayçiçek yağını tavada ısıtıp pırasaları ve kıymayı kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip 10 dakika karıştırarak kavurun. Unu hamur yoğurma kabına alın. Sirke, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, yeterince su ve tuz ekleyip yoğurun. Hamuru 39 küçük bezeye ayırın ve her bir bezeyi 10 cm çapında açın. Açtığınız yufkaları 13 adetlik üç gruba ayırın. 13 yufkanın aralarına ılık yağ sürüp üst üste dizin ve oklavayla tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine kıymalı harcı yayın. Diğer katları da aynı şekilde hazırlayıp son yufkanın üzerini yağlayın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Pırasalı Arnavut Böreği...

      Pırasalı Arnavut Böreği     MALZEMELER: Hamuru icin; Yarim kilo un, 1 corba kasigi sirke, su ve tuz. Ici icin; 3 adet pirasa, 1 su bardagi yogurt, 2 corba kasigi sivi yag, tuz. Ayrica yufkalarin arasina sürmek icin,bir su bardagi sivi yag.   YAPILISI: Ilk önce hamur kabinin icinde, un, sirke, aldigi kadar su ve tuz ile kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguralim.(yaklasik 10 dakika) Üzerini örtüp 15-20 dakika kadar bekletelim.Bu arada pirasalari yikayip kücük parcalar halin

      , Yer: Hamur İşleri

    • Pırasalı Arnavut Böreği.

      Malzemeler : * 7 su bardağı un, * 1 kaşık sıvıyağ, * Karar ılık su, tuz. Arasına sürmek için : * Sıvıyağ. İç malzeme : * 4-5 adet pırasa, * 1-2 kaşık sıvıyağ, * Tuz, karabiber, * 1,5 bardak yoğurt.   Üzerine sürmek için : * 2 kaşık sıvıyağ, * 2 kaşık yoğurt.   Hamur kabına unu boşaltın ve ortasını havuz yapın. Sıvıyağ ve tuzu koyduktan sonra azar azar ılık su ilavesi ile hamuru yoğurun. Hamuru en az yarım saat dinlendirin. Hamur dinlenirken iç malzemesini hazırlayın. Pırasanı

      , Yer: Hamur İşleri

    • Pırasalı Üçgen Arnavut Böreği

      Malzemeler : * 5 su b. un * 1 tatlı k. tuz * ılık su   İç harcı için: * 1 kg. pırasa * 50 gr. kıyma * 1 çorba k. domates salçası * 1 çorba k. biber salçası * sıvıyağ * tuz, karabiber   Arakatlar için: Sıvıyağ   Üzeri için: * 1 yumurta   Hazırlanışı : Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Üzerine ılık su ilave edin.Hamur malzemesini yoğurun.Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru 24 adet bezeye bölün.Bezeleri tatlı tabağ

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...