Jump to content

Patates Beğendi


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

453810160201.jpg?454095407482

 

1 kg patates

4 çorba kaşığı tereyağı

1 adet soğan

600 gram kuşbaşı kuzu eti

3-4 adet sivri biber

1 çorba kaşığı salça

1 çay kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı un

1 su bardağı sıcak su

Bir buçuk su bardağı süt

Bir tutam rendelenmiş muskat

100 gram rendenmiş

kaşar peyniri

Tuz, karabiber

 

Bir çorba kaşığı tereyağını tencereye alın. Yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine eti koyup, suyunu salıp çekene kadar pişirin. İnce doğranmış sivri biberi ilave edin. Biber kavrulunca salça, limon suyu ve unu ekleyip 1 dakika daha kavurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip, et yumuşayana kadar pişirin. Diğer taraftan patatesleri kabukları ile birlikte tuzlu suda iyice haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezin ve bir tencereye alın. Üzerine ılık süt, rendelenmiş muskat, kalan tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Boza kıvamına gelince kaşar peyniri ilave edin ve eriyince ocaktan alın. Patates beğendiyi bir servis tabağına alın. Üzerine eti ekleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...