Sidre Oluşturma zamanı: Mayıs 2, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 2, 2013 1 kg patates 4 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 600 gram kuşbaşı kuzu eti 3-4 adet sivri biber 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı un 1 su bardağı sıcak su Bir buçuk su bardağı süt Bir tutam rendelenmiş muskat 100 gram rendenmiş kaşar peyniri Tuz, karabiber Bir çorba kaşığı tereyağını tencereye alın. Yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine eti koyup, suyunu salıp çekene kadar pişirin. İnce doğranmış sivri biberi ilave edin. Biber kavrulunca salça, limon suyu ve unu ekleyip 1 dakika daha kavurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip, et yumuşayana kadar pişirin. Diğer taraftan patatesleri kabukları ile birlikte tuzlu suda iyice haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezin ve bir tencereye alın. Üzerine ılık süt, rendelenmiş muskat, kalan tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Boza kıvamına gelince kaşar peyniri ilave edin ve eriyince ocaktan alın. Patates beğendiyi bir servis tabağına alın. Üzerine eti ekleyip servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.