Jump to content

Ispanaklı Börek Tarifi


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

569050053141.jpg?569411353773121023034901

 

Hamur için:

200 gram margarin

3 çorba kaşığı sıvıyağı

4 çorba kaşığı yoğurtl1 tatlı kaşığı tozşeker

1 paket kabartma tozu

1 adet yumurtanın akı

4 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

 

Ispanak püresi için:

1 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı un

2 demet kıyılmış ıspanak

Yarım tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tozşeker

1 tatlı kaşığı tuz

Bir buçuk su bardağı kaynar süt

Yarım su bardağı kaynar su

150 gram gravyer peyniri

 

Üzerine: Yumurta sarısı

 

Öncelikle ıspanaklı püreyi hazırlayın. Bunun için margarini eritip, unu kavurun. Ispanağı ekleyip, kavurmaya devam edin. Karabiber, tozşeker ve tuz ilave edin. Üzerine kaynar sütü, kaynar suyla birlikte ekleyin. Karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın, rendelenmiş gravyer peyniri ilave edin ve soğumaya bırakın. Hamur için tüm hamur malzemesini yoğurun. İkiye bölüp, her iki parçayı da kalın açın. Bir parça hamuru yağlanmış baton kalıba yayın. Üzerine ıspanaklı püreyi yerleştirin. Kalan hamuru üzerine yayın. Çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif kızarana dek pişirin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...