Sidre Oluşturma zamanı: Mayıs 2, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 2, 2013 Hamur için: 200 gram margarin 3 çorba kaşığı sıvıyağı 4 çorba kaşığı yoğurtl1 tatlı kaşığı tozşeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurtanın akı 4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Ispanak püresi için: 1 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı un 2 demet kıyılmış ıspanak Yarım tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı tuz Bir buçuk su bardağı kaynar süt Yarım su bardağı kaynar su 150 gram gravyer peyniri Üzerine: Yumurta sarısı Öncelikle ıspanaklı püreyi hazırlayın. Bunun için margarini eritip, unu kavurun. Ispanağı ekleyip, kavurmaya devam edin. Karabiber, tozşeker ve tuz ilave edin. Üzerine kaynar sütü, kaynar suyla birlikte ekleyin. Karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın, rendelenmiş gravyer peyniri ilave edin ve soğumaya bırakın. Hamur için tüm hamur malzemesini yoğurun. İkiye bölüp, her iki parçayı da kalın açın. Bir parça hamuru yağlanmış baton kalıba yayın. Üzerine ıspanaklı püreyi yerleştirin. Kalan hamuru üzerine yayın. Çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.