Sidre Oluşturma zamanı: Mayıs 2, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 2, 2013 4 adet yufka İçi için: 2 adet bostan patlıcanı 200 gram mantar 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2’şer çorba kaşığı tereyağı ve un 1 su bardağı süt Yarım demet maydanoz 100 gram kaşar peyniri Tuz, karabiber Yufkalara sürmek için: 1’er çay bardağı sıvıyağ ve su Üzerine: 1 adet yumurta sarısı Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. İncecik kıyın ve bir tabağa alın. Mantarların zarlarını soyduktan sonra yıkayıp, kurulayın ve ince kıyın. Zeytinyağını bir tavaya alın ve üzerine mantarı ilave edin. Suyunu salıp çekene kadar kavurduktan sonra bir kaba alın. Aynı tavada tereyağı ve unu kavurun. Süt, tuz ve karabiberi ekleyip, topak olmaması için iyice çırpın. Kıyılmış patlıcanı ekleyip, karıştırın. Mantar, kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini de katın. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Yufkalara sürmek için bir kapta sıvıyağ ve suyu karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine serin ve üzerine sıvıyağ- su karışımından sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatın. Tekrar sıvıyağlı karışımdan sürün. Yufkadan geniş üçgen parçalar kesin. Geniş kısımlarına mantarlı iç harçtan koyun ve kenarlarını kapatmadan rulo yapın. Bir ucundan içe doğru kıvırarak gül şekli verin ve kürdanla tutturun. Kalan 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Elde ettiğiniz gül börekleri, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.