Jump to content

Cevizli Kıymalı Börek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

426358725657.jpg?428170623550

 

200 gram kıyma

250 gram ceviz

Tuz, karabiber, kimyon

2 adet hazır ekmek hamuru

1 su bardağı sıvıyağ

 

Üzeri için:

1 çorba kaşığı çörekotu

7-8 adet yarım ceviz içi

 

Kıymayı 2 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Üzerine kıyılmış ceviz, tuz karabiber ve kimyon ilave edip kenara alın. Ekmek hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Avucunuzda inceltip ortasını açın. İçine hazırladığınız harçtan 1 çorba kaşığı dolusu koyup, yuvarlayarak kapatın. Her tarafına sıvıyağ sürün. Parçaları çiçek şeklinde yuvarlak bir tepsiye dizin. Üzerine çörekotu ve ceviz parçaları koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

 

428979193691.jpg?429419496120

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Kıymalı Cevizli Fırfırlı Börek Tarifi...

      Kıymalı Cevizli Fırfırlı Börek Tarifi     HAMURU İÇİN; - 500 gr un Bir tutam tuz - 1 yemek kaşığı zeytinyağı - Aldığı kadar su   İÇ HARCI İÇİN; - 500 gr dana kıyma - 2 adet kuru soğan - 1 çay bardağı ceviz içi - 1 tatlı kaşığı biber salçası - 1 tatlı kaşığı domates salçası - Tuz - Karabiber - Pulbiber   HAMURLARI YAĞLAMAK İÇİN; - 2 yemek kaşığı tereyağı - Yarım çay bardağı sıvı yağ   ÜZERİ İÇİN; - 1 yumurta sarısı   HAZIRLANIŞI Un, su, tuz ve zeytinyağını yavaş yavaş

      , Yer: Hamur İşleri

    • Kıymalı ve Cevizli Börek

      Kıymalı ve cevizli börek tarifi..   3 yufka 200 gr kıyma 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 soğan 1 çay bardağı ince bulgur 1 çay bardağı sıcak su Yarım su bardağı ceviz içi Tuz Karabiber Kimyon Kırmızı pul biber üzeri için 1.5 su bardağı galeta unu 1 yumurta Kızartmak için Ayçiçeği yağı   Kıymalı ve cevizli börek: Bulguru bir kaseye alıp üzerine tuz ve 1 çay bardağı sıcak su ekleyip karıştırın. Kapak kapatıp 20 dakika bekletin. Soğanı küp

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...