Jump to content

Otlu Kol Böreği


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

480170727642.jpg?480959008892

 

500 gram un+1 paket yumuşak margarin

1 çay bardağı zeytinyağı

250 gram çökelek

1 adet soğan

Yarımşar demet ısırgan otu,

hindiba, maydanoz

Tuz

Üzerine:

1 kase yoğurt

1 kahve fincanı zeytinyağı

 

Bir kaba unu alıp, içine yumuşak margarin ve tuz ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Yarım saat dinlenmeye bırakın. Otları ince kıyın. Maydanoz, soğan, çökelek peyniri, pulbiber, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırın. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp, yufkalar açın. Arasına karışım serip rulo yapın ve tepsiye dizin. Yağ ve yoğurdu çırparak hamurların üzerine ince şekilde sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Otlu Muska Böreği

      4 adet yufka 1 çay bardağı sıvıyağ 2 çay bardağı su   İçi için: 1 adet soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 4-5 kök ıspanak Yarım demet taze soğan Yarım demet maydanoz 200 gram ezilmiş beyaz peynir 2 çorba kaşığı susam, tuz   Öncelikle iç harcı hazırlayın. Bunun için soğanı rendeleyip rengi dönene kadar tereyağında kavurun. İnce kıyılmış ıspanak, taze soğan ve maydanozu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp soğutun ve üzerine peynir ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Sıvıyağ ve suyu karış

      , Yer: Hamur İşleri

    • Otlu Gül Böreği

      Malzemeler     4 adet yufka 250 gr Ispanak 1 bağ pazı Yarım bağ maydanoz 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz Yapılışı 1- Ispanakların, pazıların ve maydanozların saplarını ayıklayıp küçük küçük kıyın 2- 3 yemek kaşığı zeytinyağında kıydığınız yeşillikleri tuzunu da ekleyip hafifçe soteleyin 3- Her bir yufkayı 4 eşit parça olacak şekilde kesin. Her bir parçanın uzun kısmına sotelediğiniz yeşillikleri yerleştirip sigara böreği gibi yuvar

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...