Jump to content

Sultan Tatlısı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

sultan-tatlisi_7edcf8cd.jpg

 

14 dilim (1 paket) tost ekmeği

50 gr margarin

1 litre süt

1 paket vanilya

1 su bardağı toz şeker

7 yemek kaşığı irmik

2~3 parça damla sakızı

Şerbet için

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

Birkaç damla limon suyu

 

Sultan tatlısı: Ekmeklerin kenarlarını kesip mutfak robotuna alın ve un haline getirin. Margarini eritin ve ufalanmış ekmeklere karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına ekmeği elinizle iyice bastırarak yerleştirin. Süt, irmik, vanilya, şeker ve dövülmüş damla sakızını tencerede karıştırın ve ocağa yerleştirin. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı kalıptaki ekmek tabanının üzerine dökün ve 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartarak soğumaya bırakın. Su, şeker ve limon suyunu tencerede kaynatın. Sıcak şerbeti soğuk tatlının üzerine dökün. Dilimleyerek üzerini süsleyin ve servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Sultan Aziz Tatlısı

      Sultan Aziz Tatlısı Malzemeler   bir buçuk kahve fincanı pirinç unu yarım kahve fincanı mısır nişastası 7 su bardağı süt bir buçuk su bardağı toz şeker 1 su bardağı soğuk su bir tutam tuz 1 kahve fincanı hindistancevizi 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm 1 çay bardağı tuzsuz badem (kavrulup, kabukları soyulmuş) 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu   [TABLE] [/TABLE]     Sultan Aziz Tatlısı Tarifi Bademleri robottan geçirin. Üzümleri yıkayıp süzün. Bir tencere

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Sultan Vahidettin Tatlısı

      Malzemeler Yarım kg Bağdat hurması 1 kahve fincanı dövülmüş fındık içi 1 kahve fincanı dövülmüş badem içi 2 kahve fincanı tozşeker Çeyrek limonun suyu Taze kaymak   [TABLE] [/TABLE]     Yapılışı: Hurmaları bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateşte 5-6 dakika pişirip soğumaya bırakın. Fındık, badem içi ve tozşekerin yarısını havanda dövün. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp içlerine hazırladığınız fındıklı karışımı doldurun ve servis tabağına dizin

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...