Jump to content

Arpacık Soğanlı ve Bezelyeli Kuzu Bonfile


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

arpacik-soganli-ve-bezelyeli-kuzu-bonfile_4227049a.jpg

 

1 bütün parça kuzu bonfile

Taze çekilmiş karabiber

Zeytinyağı

1 yemek kaşığı soğan suyu

12 arpacık soğan

4 mini kabak

4 mini patlıcan

300 gr haşlanmış bezelye

4 parça güneşte kurutulmuş domates

2 közlenmiş salçalık kırmızıbiber

Tuz

 

Arpacık soğanlı ve bezelyeli kuzu bonfile: Kuzu bonfilenin üzerine soğan suyu ve zeytinyağı sürün. Karabiber serpin. Yağlı kağıda sarın. Kapaklı bir kabın içine yerleştirip kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında 3 saat bekletin. Üzerine tekrar zeytinyağı sürüp 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Mini kabak ve patlıcanları bol suyla yıkayıp kurulayın. Uzunlamasına ortadan ikiye kesip üzerlerine zeytinyağı sürün. Izgarada pişirin. Çok az zeytinyağını tavada ısıtın. Kabukları soyulmuş arpacık soğanları ekleyip kısık ateşte kavurun. Uzun parçalar şeklinde kesilmiş kuru domates, biber ve bezelyeyi ekleyip 2-3 dakika kavurun. Tuzla tatlandırın. Büyük bir servis tabağına kuzu bonfileyi alıp dilimleyin. Izgarada pişirilmiş kabak ve patlıcan, ince doğranmış kırmızıbiber ve biberli bezelyeyi ekleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...