Jump to content

Kabaklı ve Pırasalı Muska Böreği


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kabakli-ve-pirasali-muska-boregi_2ebbd13d.jpg

1 pırasa

1 diş sarımsak

1 kabak

Yarım su bardağı beyaz peynir

2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kuru nane

2 yufka

1 yumurtanın akı

Kızartmak için

2 su bardağı ayçiçek yağı

 

Kabaklı ve pırasalı muska böreği:

Yufkaları 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Riviera zeytinyağını tavada ısıtın. Kıyılmış pırasa, ince kıyılmış sarımsak ve rendelenip suyunu südürdüğünüz kabakları ekleyip birkaç dakika soteleyin. Kuru nane ve ufalanmış peyniri ekleyip karıştırın. Ocaktan alın. Yufka şeritlerini tezgaha yayın. Hazırladığınız iç harçtan bir yemek kaşığı alıp yufka şeritlerinin uç kısmına yerleştirin. Börekleri muska şeklinde sarın. Yufkaların uç kısımlarına fırça ile yumurta akı sürüp yapıştırın. Tüm börekleri muska şeklinde sardıktan sonra ayçiçek yağını tavada ısıtın. Börekleri kevgir ile yağın içine bırakarak kızartın. Kağıt havlu serili tabağa alıp yağını süzdürdükten sonra servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...