Sidre Oluşturma zamanı: Haziran 14, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Haziran 14, 2013 3 yumurta 2 su bardağı pudra şekeri 100 gr eritilmiş bitter çikolata 1 su bardağı süt Yarım su bardağı ayçiçeği yağı 25 gr kakao 1 paket hamur kabartma tozu 1 paket şekerli vanilin Yarım su bardağı mısır nişastası 1.5 su bardağı un üzeri için 100 ml krema 130 gr bitter çikolata 100 gr Frenk üzümü Çikolatalı ve Nişastalı Kek: Yumurtalar ve pudra şekerini çukur bir kaba alıp mikserle iyice çırpın. üzerine sırayla ayçiçeği yağı, süt ve bitter çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş un, hamur kabartma tozu, şekerli vanilin ve kakaoyu ekleyip spatula ile karıştırın. Yağladığınız yuvarlak kek kalıbına harcı döküp yayın. önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Kremayı ve çikolatayı benmari usulü eritip buzdolabında 20 dakika soğutun. Soğuttuğunuz kekin üzerine döküp yayın. Frenk üzümü ile süsleyip servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.