Jump to content

Kalamar Izgara


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

493449767566.jpg?494013975483

 

2 adet kalamar

1 çay bardağı ceviz içi

4 çorba kaşığı soya sosu

Terbiye için:

2 çorba kaşığı karbonat

2 çorba kaşığı tozşeker

1 adet limonun suyu

 

Ayıklanmış kalamarları iyice yıkayın. Terbiye için, bütün malzemeyi karıştırın. Kalamarı bu terbiye ile iyice ovun. En az 30 dakika dinlendirin. Bacakları gövdeden ayırıp parmak uzunluğunda doğrayın. Izgara yaptıktan sonra ceviz içi ve soya sosu ile beraber servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Kalamar Izgara,Patlıcan Salata ve Mango Meyvesi İle

      2 adet kalamar 1 adet patlıcan 1 adet sarı biber 1 adet kırmızı biber İki buçuk çorba kaşığı zeytinyağı Bir tutam beyaz tozbiber Yarım limonun suyu 50 gram konserve mango 1 çorba kaşığı çamfıstığı 5 dal maydanoz, tuz   Kalamarları yıkayıp temizledikten sonra ızgarada pişirin. Patlıcan ve sarı- kırmızı biberleri közleyip küp şeklinde kesip, zeytinyağı, tuz, beyaz tozbiber ve limon suyu ile karıştırın. Servis tabağına aldığınız kalamar ve patlıcan salatasını dilimlediğiniz mango, çamfıs

      , Yer: Deniz ürünleri

    • Izgara Kalamar Dolma

      300 gram tüp kalamar 6 adet orta boy karides 1 adet ahtapot bacağı 1 dilim bayat ekmek 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yarım çay kaşığı köri 6’şar dal maydanoz ve dereotu 1 tatlı kaşığı soya sosu   Üzerine: 2-3 adet mantar 1 diş sarmısak, tuz, karabiber 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay bardağı krema   Karides ve ahtapot bacağını ayrı ayrı haşlayın. Ahtapotun kabuklarını soyduktan sonra karidesle birlikte incecik kıyın. İçine kenarları alındıktan sonra ufalanmış ekmek dilimi, r

      , Yer: Dolmalar

    • Kalamar Izgara-1

      2 adet kalamar 1 çay bardağı ceviz içi 4 çorba kaşığı soya sosu Terbiye için: 2 çorba kaşığı karbonat 2 çorba kaşığı tozşeker 1 adet limonun suyu   Ayıklanmış kalamarları iyice yıkayın. Terbiye için, bütün malzemeyi karıştırın. Kalamarı bu terbiye ile iyice ovun. En az 30 dakika dinlendirin. Bacakları gövdeden ayırıp parmak uzunluğunda doğrayın. Izgara yaptıktan sonra ceviz içi ve soya sosu ile beraber servis yapın.

      , Yer: Deniz ürünleri

    • Dört Peynirli Izgara Kalamar Dolma

      2 kg kalamar 300 gram beyaz peynir Yarım kg taze kaşar peyniri 100 gram dil peyniri 300 gram Alman emmental peyniri 1 demet dereotu 3 adet sivri biber   Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz, karabiber   Peynirleri küp küp doğrayın. Tuz ve karabiber ekleyin. Biberleri ve 1 demet ayıklanmış dereotunu ince kıyın. Kalamarların içlerini temizleyin. Peynir, biber ve dereotunu kalamarların içine doldurun. Kalamarları ızgarada veya yapışmaz yüzeyli tavada kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine

      , Yer: Dolmalar

    • Kalamar Izgara

      500 g kalamar 1 tatlı kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı toz şeker ½ adet limon   Kalamarları yıkayın. İnce ince halka şeklinde doğrayın. Doğranmış kalamarları derin bir kâseye alın. Üzerine karbonat, toz şeker ve limon suyunu ilave ederek harmanlayın. 1-2 saat buzdolabında marine edin. Kalamarları süzün. Çöp şişlere geçirin. Kalamarlara çok hafif sıvı yağ sürün. Elektrikli ızgarada pişirin. İsteğe göre tartar sosla servis edebilirsiniz.

      , Yer: Deniz ürünleri

×
×
  • Yeni Oluştur...