Jump to content

Falafel Vejeteryan Döneri


Guest dualarım

Önerilen Mesajlar

Falafel

Malzemeler

2 su bardagı nohut,2 sogan,2 yeşil biber,yarım demet maydanoz,1 baş sarımsak,2 çay kaşığı kimyon,2 çay kaşıgı karabiber,2 çay kaşıgı kırmızı biber,tuz

kızartma için yağ

Yapılışı

Nohutu akşamdan suya ıslatın.Ertesi gün miksere tüm malzemeyi koyup karıştırın.Bu karışımdan küçük top köfteler yapın, buzdolabında dinlendirin una bulayıp yagda kızartın.Yanında salata ile sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun

(bazı yerler vejeteryanlar için dönerin içine et yerine falafel ve salatayı lavaş ekmege sararak servis yapıyor vejeteryan döneri:thumbsup:)

 

 

 

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim bildiğim falafelin içi çeşitli etlerle süslüdür, çokta severim. Cezayir kökenli bir türlü sanırım. Bu uyarlanmış hali gibi ama deneyeceğim, teşekkürler:)

 

Evet devrim, Cezayir ya da fas kökenli (%99 eminim, %1 de yanılma payım olsun:) )

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
hakiki dönere bayılıyor olsam da bu tarif de çok hoşuma gitti..hangi mutfağa ait acaba bilen var mı?

Suriyeden Arap mutfağı tarifi canım

çok degişik bir lezzet döner kadar çok satılıyor

Ama ben tabakta salatayla yemeyi tercih ediyorum

ekmek yemiyorum güya zayıflıcam ama yagda kızarmış falafeli yiyorum:p

 

--------------------

Benim bildiğim falafelin içi çeşitli etlerle süslüdür, çokta severim. Cezayir kökenli bir türlü sanırım. Bu uyarlanmış hali gibi ama deneyeceğim, teşekkürler:)

 

Evet devrim, Cezayir ya da fas kökenli (%99 eminim, %1 de yanılma payım olsun:) )

yaklaştın canım ;) Suriye Arap mutfagı

--------------------

ortadoğu yemeğidir falafel lübnan yada filistin diye biliyorum evde deneme fırsatım olmadı teşekkürler tarif için.

Afiyet olsun

Evet:thumbsup: İsrail ve Filistinde de çok yapılıyor.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim gittiğim yerlerde genellikle türkler ya da faslılar satıyordu, Türkiye de hiç rastlamadım zaten. Satanların kimi Cezayir kimi Fas kökenli bir yemek olduğunu söylerlerdi. Şimdi araştırdım biraz çok karışık bir tarihi var ama genellikle K.Afrika ve Filistin bölgesinde yoğunlaşmış, hepsinin tarifi farklı farklı. Fas kökenli olan benim severek yediğim çeşidi;soslu tavuk ve et parçacıkları içeriyor:thumbsup:

 

Sizin verdiğiniz tarifte Suriye araplarının yaptığı şeklidir muhtemelen;)

 

Türklerin ve balkanların birçok yemeğinin ortak olmasına benzer bir durum söz konusu sanırım;)

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...