Jump to content

Diş Gıcırdatma Tedavi Gerektirir...


Renan

Önerilen Mesajlar

Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Ali Arif Özzeybek, daha çok stres ve yorgunluğun neden olduğu, tıp dilinde “bruksizm” adı verilen diş gıcırdatma şikayetiyle başvuran gençlerin sayısında artış olduğunu söyledi.

 

Genellikle uyku sırasında bilinçsizce yapılan dişleri sıkma veya gıcırdatmanın kötü bir alışkanlık olduğunu ifade eden Dr. Ali Arif Özzeybek, bu alışkanlığa sahip kişilerin sabah uyandıklarında diş ve çene eklemlerinde ağrı hissettiklerini belirtti.

 

Bu alışkanlığın uzun süre devam etmesi halinde hastanın ağrıları daha şiddetli hissettiğini anlatan Özzeybek, “Stres ve aşırı yorgunluk diş gıcırdatmanın en önde gelen nedenlerinden. Küçük yaşlardan beri sınav stresiyle baş etmek zorunda kalan gençler arasında bu kötü alışkanlık çok yaygınlaştı. Son zamanlarda diş gıcırdatma şikayetiyle başvuran gençlerin sayısında artış var” dedi.

 

Bu hastalık sonucunda diş eti çekilmesi, köklerin etrafında kemik kaybı ve diş yüzeyinde aşınma meydana gelebileceğini anlatan Özzeybek, uygulanacak tedaviyle ilgili de şunları belirtti:

 

“Teşhis konulduktan sonra alınan kalıplarla alt veya üst çeneye dişlerin yüzeyini kapsayacak şekilde koruyucu aparat takılır. Bu aparatın özelliği, alt ve üst çenenin kapanmasına engel olup uygulanan kuvveti absorve etmesidir. Yaklaşık 3 ay süreyle kullanılması halinde çok etkili sonuç alınır.”

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...