Jump to content

Taze Tarhana Çorbası


Sidre

Önerilen Mesajlar

taze-tarhana-corbasi_8fbe65b6.jpg

 

1 çay bardağı aşurelik buğday

2 yemek kaşığı nohut

2 yemek kaşığı kırmızı mercimek

2 yemek kaşığı yeşil mercimek

1 çay bardağı erişte

8 su bardağı su

350 gr süzme yoğurt

1 yumurta

4 yemek kaşığı süt

2 diş sarımsak

Tuz

üzeri için

Ayçiçeği yağı

Kırmızı pul biber

Kıyılmış maydanoz

 

Taze tarhana çorbası: Aşurelik buğday ve nohudu bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Ayrı tencerelere alıp üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika pişirip kapağı kapalı şekilde bir gece bekletin. Bir sonraki gün sularını değiştirip hafifçe haşlayın. Aynı tencere içine alıp bol suyla yıkanıp suları süzülmüş yeşil mercimek ve kırmızı mercimeği ilave edip bakliyatlar yumuşayana kadar haşlayın. Süzme yoğurda 1 yumurtayı ilave edin. Ilık su ilave ederek koyu çorba kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin. İyice ısınınca bakliyat karışımını ve kıyılmış sarımsakları ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Yağı tavada ısıtın. Pul biberi ekleyip birkaç dakika ısıtmaya devam edin. Karışımı bakliyatın bulunduğu tencereye ekleyip karıştırın. çorbayı kaselere paylaştırın. Kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...