Sidre Oluşturma zamanı: Temmuz 30, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 30, 2013 1 çay bardağı aşurelik buğday 2 yemek kaşığı nohut 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek 2 yemek kaşığı yeşil mercimek 1 çay bardağı erişte 8 su bardağı su 350 gr süzme yoğurt 1 yumurta 4 yemek kaşığı süt 2 diş sarımsak Tuz üzeri için Ayçiçeği yağı Kırmızı pul biber Kıyılmış maydanoz Taze tarhana çorbası: Aşurelik buğday ve nohudu bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Ayrı tencerelere alıp üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika pişirip kapağı kapalı şekilde bir gece bekletin. Bir sonraki gün sularını değiştirip hafifçe haşlayın. Aynı tencere içine alıp bol suyla yıkanıp suları süzülmüş yeşil mercimek ve kırmızı mercimeği ilave edip bakliyatlar yumuşayana kadar haşlayın. Süzme yoğurda 1 yumurtayı ilave edin. Ilık su ilave ederek koyu çorba kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin. İyice ısınınca bakliyat karışımını ve kıyılmış sarımsakları ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Yağı tavada ısıtın. Pul biberi ekleyip birkaç dakika ısıtmaya devam edin. Karışımı bakliyatın bulunduğu tencereye ekleyip karıştırın. çorbayı kaselere paylaştırın. Kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.