Sidre Oluşturma zamanı: Temmuz 30, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 30, 2013 1 çay bardağı aşurelik buğday 1 demet pazı yaprağı 1 soğan 1 kabak 400 gr süzme yoğurt 1 yumurta Su 3 yemek kaşığı süt Tuz 3 diş sarımsak üzeri için 2 yemek kaşığı tereyağı Kırmızı pul biber Kurutulmuş ısırgan otu Sebzeli ve ısırgan otlu buğday çorbası: Soğanı ince doğrayın. Buğdayları soğanla birlikte tencereye alın ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. 1 saat pişirin. Pişen buğdayları daha büyük bir tencereye aktarın. Pişerken katılaşan buğday soğan karışımını suyla kısık ateşte karıştırarak inceltin. Kaynayınca doğranmış pazıları ve ufak doğranmış kabakları ekleyin. Tuzla tatlandırın. Sebzeler pişince ocaktan alın. Bir kapta yoğurt, yumurta ve sütü mikserle çırpın. Buğdaylı karışımdan tane gelmeyecek şekilde birkaç yemek kaşığı su alın ve yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. İki karışımı birleştirip sürekli karıştırarak pişirin. Tereyağını küçük bir tavada ısıtıp ısırgan otu ve kırmızı pul biberi ilave edin. çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.