Jump to content

Sebzeli ve Isırgan Otlu Buğday Çorbası


Sidre

Önerilen Mesajlar

sebzeli-ve-isirgan-otlu-bugday-corbasi_b9f369ab.jpg

 

1 çay bardağı aşurelik buğday

1 demet pazı yaprağı

1 soğan

1 kabak

400 gr süzme yoğurt

1 yumurta

Su

3 yemek kaşığı süt

Tuz

3 diş sarımsak

üzeri için

2 yemek kaşığı tereyağı

Kırmızı pul biber

Kurutulmuş ısırgan otu

 

Sebzeli ve ısırgan otlu buğday çorbası: Soğanı ince doğrayın. Buğdayları soğanla birlikte tencereye alın ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. 1 saat pişirin. Pişen buğdayları daha büyük bir tencereye aktarın. Pişerken katılaşan buğday soğan karışımını suyla kısık ateşte karıştırarak inceltin. Kaynayınca doğranmış pazıları ve ufak doğranmış kabakları ekleyin. Tuzla tatlandırın. Sebzeler pişince ocaktan alın. Bir kapta yoğurt, yumurta ve sütü mikserle çırpın. Buğdaylı karışımdan tane gelmeyecek şekilde birkaç yemek kaşığı su alın ve yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. İki karışımı birleştirip sürekli karıştırarak pişirin. Tereyağını küçük bir tavada ısıtıp ısırgan otu ve kırmızı pul biberi ilave edin. çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...