Jump to content

31 Temmuz 2013 Çarşamba İftar Menüsü


Sidre

Önerilen Mesajlar

31502.jpg

Kıymalı Patates Çorbası

 

Malzemeler

250 gram kıyma, 3 adet patates, 5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber

 

Tarifi

Öncelikle çorbayı yapacağımız tencereye tereyağını koyun. Tereyağ eridikten sonra kıymayı ekleyin. Kıyma iyice kavruluncaya kadar karıştırın. Tencereye yarısına kadar sıcak su ilave edin. Daha sonra tencereye rendelenmiş patatesleri ilava ederek çorbayı karıştırın. Patatsler yumuşayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.

 

31503.jpg

Zeytinyağlı Havuçlu Brokoli

 

Malzemeler

500 gr brokoli, 2 orta boy havuç, 1 kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, 2 domates, 1 çay bardağı riviera zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 su bardağı kaynar su, 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, karabiber, tuz

 

Tarifi

Soğanı soyun. Havucun kabuğunu kazıyın. İkisini de ince halkalar halinde dilimleyin. Brokoliyi çiçek çiçek ayırın. Domatesleri soyup çekirdekli kısımlarını ayırın ve küçük küçük doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp kıyılmış sarımsak, soğan halkaları ve havuç dilimlerini ilave edin.

 

Üzerine 1 tatlı kaşığı tozşeker serpip doğranmış domatesi yayın. Tuz, karabiber serpip brokolileri yerleştirin. Üzerine 1 su bardağı kaynar su ilave edip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Ilıyınca servis yapmadan önce üzerine 1-2 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

 

31505.jpg

Soğan Yahnisi

 

Malzemeler

500 gr. kıyma, 1 kg arpacık soğan, yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 çorba kaşığı salça, karabiber, tuz

 

Tarifi

Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurun. Küçük parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak misket büyüklüğünde köfteler yapın. Soğanları iyice yıkayın. Dış kabuğunun bir katını soyun. Kopmayacak şekilde boylamasına ikiye kesin. Aralarına köfteleri yerleştirin. Fırın kabına dizin, sıvıyağ ve salçayı karıştırın. Soğanların üzerinde gezdirin. Önceden 180 dereceye kadar ısıtılmış fırında yarım saate yakın pişirin.

 

31504.jpg

Çilekli Supangle

 

Malzemeler

500 gram çilek, 1 paket vanilya, 3 yemek kaşığı kakao, 1 litre süt, 3 yumurta, 3 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı toz şeker

 



Tarifi



Süt ve yumurtaları orta boy bir tencerede karıştırın. Un, şeker, vanilya, ve kakaoyu sırasıyla ilave edin ve orta ısılı ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Çilekleri dilimleyin ve supangleleri paylaştıracağınız kaselere yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız supangleyi paylaştırın. Çilek dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

 

31506.jpg

Çilek Şurubu

 

Malzemeler

2 su bardağı çilek, 1 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, 3-4 damla limon suyu

 

Tarifi

Çilekleri ayıklayıp yıkadıktan sonra bir tencereye alarak üzerine şeker ve suyu ilave edin. Çileklerin rengi solana kadar kaynatın, üç-dört damla limon suyu sıkarak üç dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Suyunu süzün ve şurubu soğutarak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...