Sidre Oluşturma zamanı: Temmuz 31, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 31, 2013 1 su bardağı nohut 3 havuç 2 su bardağı baldo pirinç 500 gr parça kuzu eti 1 soğan 4 su bardağı su 250 gr kestane 6 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı çam fıstığı 2 yemek kaşığı kuş üzümü Tuz Karabiber Mevlevi pilavı: Nohudu bir gün önceden suda bekletin. Pirinci bir saat önceden sıcak suda bekletin. Eti yaklaşık 1 saat pişirin. Nohudu haşlayın. Kestanelerin kabuklarını soyup dörde bölün. 3-4 dakika haşlayın. Havuçları küp şeklinde doğrayın. Havuç ve nohutları ekleyip 20 dakika pişirin. Suyunu ayırın. Nohut suyuna 4 su bardağı olacak şekilde sıcak su ekleyin. Soğanı ince kıyıp erittiğiniz tereyağında fıstıklarla birlikte kavurun. Pirinci yıkayıp suyunu süzdükten sonra ilave edin. Tuz ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. önce orta ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan 5 dakika önce nohutlu karışımı ve baharatları ekleyip 20 dakika demlenmeye bırakın. Servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.