Jump to content

Kakaolu Şekerpare Tarifi


Sidre

Önerilen Mesajlar

kakaolu-sekerpare_07251c3b.jpg

 

Yarım çay bardağı pudra şeker

2 yemek kaşığı kakao

1 paket şekerli vanilin

1 paket kabartma tozu

250 gr margarin

3 yumurta

Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

Yarım çay bardağı irmik

Hindistan cevizi

Aldığı kadar un

Ceviz

Şerbeti için

4 su bardağı toz şeker

3.5 su bardağı su

Yarım limon

 

Kakaolu şekerpare:

Çukur bir kapta yumuşatılmış margarin, ayçiçeği yağı, kakaoyu karıştırın. Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp diğerlerini karışıma ilave edin. İrmik, Hindistan cevizi, pudra şekeri, şekerli vanilin, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp birer yarım ceviz içi yerleştirin. önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu kaynatın. Soğuyan tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbeti iyice çekince servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...