Jump to content

Şeker Hastalığına Bağlı Görme Sorunları...


Renan

Önerilen Mesajlar

Dünya da az görmenin 1 numaralı sebebi olan ve 60 yaşında körlüğün 1 numaralı sebebi şeker hastalığının erken belirtileri çok çok önemlidir. Çünkü erken teşhis veya erken belirti yakaladığımız zaman bir takım tedavilerle hastalığın ilerlemesini durdurmaktayız. Erken belirtileri gözde veya insanda hiçbir belirti vermeyebilir.

 

Hastada az görme olamayabilir ama bir göz doktoru gözü muayene ettiği zaman şekerin gözde yaptığı bir takım belirtileri görebilmektedir.

 

Erken dönemde lazer tedavisi ile hastalığın ilerlemesini durdurabilir. Dolayısıyla bu hastalıkta hiçbir belirti dahi olmaksızın hastaların mutlaka göz doktoruna gidip muayene olması şarttır.

 

Sonuç olarak şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Şeker hastalığı gözde hiçbir belirti vermeyebilir. Ama göz doktoru muayene esnasında şekerin gözde yaptığı bozuklukları veya tahribatı tespit eder ve tedaviye başlarsa hastlaığın körlük olam riskini azaltabilir.

 

Alıntı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...