Jump to content

Vişneli Çikolatalı Kek


Guest kara sewdam
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

vineliikolatalkek2JPG-1.jpg

 

Malzemeler:

2 yumurta

1 su bardağından biraz eksik toz şeker

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 çorba kaşığı kakao

aldığı kadar un

Çikolata sosu:

1 paket hazır çikolata sosu

2.5 su bardağı süt

1 su bardağı dondurulmuş vişne ( ya da mevsimiyse çekirdekleri çıkartılmış taze vişne)

Hazırlanışı:

Öncelikle çikolata sosunu paketin arkasında tarif edildiği gibi ocakta karıştırarak pişirelim. Çikolata sosu bir kenarda soğurken diğer tarafta keki hazırlamaya başlayalım. Bunun için ilk olarak 2 yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Ardından diğer kek malzemelerini de ilave edelim ve iyice karıştıralım. Orta boy bir tepsiyi yağlayıp hamurun yarısını dökelim. Üzerine vişneleri yerleştirelim. Vişnelerin üzerini fotoğrafta görüldüğü gibi çikolata sosu ile kaplayalım. Son olarak kalan kek hamuruyla çikolata sosunun üzerini kapatalım. Yaklaşık 180 derece fırında 25 dk kadar ya da kürdan ilekontrol ederek pişirin. Servis ederken çikolata kırıntıları, dondurma ya da vişne kullanmanızı öneririm. Afiyet Olsun….

vineliikolatalkek1JPG-1.jpgvineliikolatalkekJPG-1.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Çikolatalı Vişneli Yaş Pasta (20 kişilik)

      Malzemeler (26 x 37 cm teflon tepsi için) Pandispanya malzemeleri   4 yumurta 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı süt Yarım çay bardağı zeytinyağı 3 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı+ 1 su bardağının üçte biri un 1 paket kabartma tozu Krema Malzemeleri   4 su bardağı süt 4 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı nişasta 80 gr. bitter çikolata 150 gr. labne peyniri 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 su bardağı bol taneli vişne reçeli (konserve vişne de olabilir) 1 tatlı kaşığı

      , Yer: Kek & Pastalar

    • Çikolatalı Vişneli Krepler

      Çikolatalı Vişneli Krepler..   Krep için 50 gr bitter çikolata 200 ml süt 120 ml krema 30 gr kakao 115 gr un 2 yumurta Dolgusu için 500 gr vişne (çekirdeksiz) Yarım su bardağı vişne suyu 1 çay bardağı toz şeker 1 paket şekerli vanilin 300 ml krema 1 yemek kaşığı pudra şekeri üzeri için 1 paket çikolatalı sos Süt   Çikolatalı Vişneli Krepler: Krep için çikolatayı küçük parçalara bölün ve süt ile birlikte sos tenceresine alarak orta ate

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Vişneli Çikolatalı Kek-1

      5 yumurta 200 gr bitter çikolata 1 su bardağı toz şeker 200 gr tereyağı 1 yemek kaşığı kakao 4 yemek kaşığı un 1 tutam tuz 1 su bardağı çekirdeksiz vişne   Vişneli çikolatalı kek: Çikolata ve tereyağını küçük parçalara ayırarak cam kaseye alın. İçi kaynar su dolu bir tencerenin içine kabı yerleştirerek çikolata eriyinceye kadar bekletin. Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Sarılarına şeker ekleyip iyice çırpın. Un ve kakaoyu eleyerek ekleyin. Eritilmiş çikol

      , Yer: Kek & Pastalar

    • Vişneli ve Çikolatalı Hüp Hüp Yoğurt

      75 gr vişne tanesi (kompostodan olabilir) 1 su bardağı vişne suyu 1 çay bardağı yoğurt 50 gr çikolata Nane yaprağı 2 yemek kaşığı toz şeker   Vişneli ve çikolatalı hüp hüp yoğurt: Vişne taneleri, vişne suyu, yoğurt ve toz şekeri blender’da köpük köpük oluncaya kadar karıştırın. Karışımı servis bardağına doldurup üzerine çikolata rendeleyin. Taze nane yaprağı ile süsleyip servis yapın.

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Vişneli ve Çikolatalı Fransız Keki

      125 gr tuzsuz tereyağı 125 gr bitter çikolata 3 yumurta 125 gr tozşeker 3 su bardağı un 1 su bardağı vişne 1 çorba kaşığı tozşeker Pudraşeker   Vişneli ve çikolatalı Fransız keki: Çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağını çırpıp eriyen çikolataya ekleyin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpın. Sarılarını da ayrı bir kapta şekerle çırpın. Yumurtalı karışımları çikolatalı karışıma ilave edin. Tahta bir kaşıkla havalandır

      , Yer: Kek & Pastalar

×
×
  • Yeni Oluştur...