Jump to content

İkiz Börek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

ikiz-borek_4fba0ac5.jpg

İkiz börek tarifi..

 

9 su bardağı un

125 gr tereyağı

500 gr kıyma

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Yarım demet maydanoz

Yeterli miktarda su

 

İkiz börek: Un, tuz ve suyu bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kıymayı ayrı bir yerde kavurun. Tuz, karabiber ve maydanoz ekleyerek bir süre daha pişirin. Hamuru dört parçaya ayırın. İlk parçayı tepsi büyüklüğünde açın. üzerine eritilmiş margarin sürün. Bohça şeklinde katlayın. İkinci parçayı da aynı şekilde açıp yağladıktan sonra katladığınız ilk parçayı bu hamurun ortasına yerleştirin. Tekrar bohça şeklinde katlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Bohça şeklinde katlanan hamuru tekrar oklava ile açıp tepsinin tabanına yayın. üzerini yağlayarak, iç harcı ekleyin. Kalan iki parça hamuru da aynı şekilde hazırlayarak açın ve harcın üzerine dizin. üzerini yağlayın. Tepsiden taşan fazla hamur kısımlarını kesin. Kare şeklinde kesip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...