Sidre Oluşturma zamanı: Ağustos 19, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 19, 2013 İkiz börek tarifi.. 9 su bardağı un 125 gr tereyağı 500 gr kıyma 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Yarım demet maydanoz Yeterli miktarda su İkiz börek: Un, tuz ve suyu bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kıymayı ayrı bir yerde kavurun. Tuz, karabiber ve maydanoz ekleyerek bir süre daha pişirin. Hamuru dört parçaya ayırın. İlk parçayı tepsi büyüklüğünde açın. üzerine eritilmiş margarin sürün. Bohça şeklinde katlayın. İkinci parçayı da aynı şekilde açıp yağladıktan sonra katladığınız ilk parçayı bu hamurun ortasına yerleştirin. Tekrar bohça şeklinde katlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Bohça şeklinde katlanan hamuru tekrar oklava ile açıp tepsinin tabanına yayın. üzerini yağlayarak, iç harcı ekleyin. Kalan iki parça hamuru da aynı şekilde hazırlayarak açın ve harcın üzerine dizin. üzerini yağlayın. Tepsiden taşan fazla hamur kısımlarını kesin. Kare şeklinde kesip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.