Renan Oluşturma zamanı: Ağustos 19, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 19, 2013 İnsanoğlunun en önemli, vazgeçilmez ve hiçbir maddeyle değiştirilemez besin kaynağı! İçindeki 84 mineral ve iz minerali,hatta özel molekül yapısı ile tartışmasız en değerlisi! Himalaya kristal sofra tuzu! Yaklaşık 250 milyon yıl öncesi kuruyan denizlerden arta kalan tuz yataklarından bazıları uzun yıllar yüksek basınç altında kalarak kristalleşmişlerdir.Bu tuzların en büyük özelliği oldukça küçük molekül yapısına sahip olmalarıdır.Kristal tuzların küçük molekül yapısı,hücre zarından kolayca girip çıkmasını sağlar. *Himalaya tuzu doğadaki en saf tuz olarak bilinir. Tuz ihtiyacımız için kullanılabilecek en iyi alternatif işlenmemiş tuzlardır.Bunların arasında kirlenmeye uğramamış olanı ise Himalaya dağlarında bulunan kristal tuz olarak adlandırılır. Kimyalsal veya mekanik hiçbir işleme tabi tutulmaz,toplama aşamasında insan gücüyle çıkarılır ve taş değirmenlerde öğütülür.Kaya tuzuna dünyanın birçok yerinde rastlanmasına karşın kristal tuza ancak dünyanın pek az yerinde rastlanır.Bunlardan en önemlisi Himalaya dağlarında bulunan tuz madenleridir. Himalaya kristal tuzu,yaklaşık 250 milyon yıl önce,kaya tuzunun oluşumu gibi bir denizin kuruması sonucu oluşmuştur.Kaya tuzundan ayrılan özelliği ise,yüksek basınç altında kristalleşme sonucu oluşmuştur. *İçerisinde çok sayıda mineral bulunmaktadır. Himalaya tuzu,şu anda kullandığımız tuzdan farklı olarak içinde vucudumuz için gerekli olan çok sayıda mineraller bulunur.(84 Ad.)Bu mineraller sağlıklı bir yaşam için elzemdir.Himalaya dağlarında ve nepal bölgesinde yaşayan insanların sağlıklı uzun yaşama sırlarından bir taneside Himalaya tuzu kullanmalarıdır. *Tuz ve sağlık. Himalaya kristal tuzu doğal,rafine edilmemiş olmasından dolayı insan vücudu için gereken minerallerin çoğunu gerekli oranlarda içermektedir.Doğal tuz vücut sıvılarının hücrelerden serbest geçişine yardımcı olurken rafine edilmiş tuz sıvıların geçişini engelliyerek ve hiçbir mineral içermediğinden dolayı vücudumuzda bazı kronik rahatsızlıklara sebep olmaktadır.Doktorların tuzu yasaklaması ise bundandır. *Himalaya kristal tuzunun insan bedenine faydaları. 1. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu mineral eksikliğini giderir. 2. Su ile birlikte hücre içi ve hüre dışı sıvısını oluşturur. 3. Tuzun sıvıya verdiği iletkenlik özelliğiyle vücutta haberleşme sisteminin işleyişini sağlar,buna bağlı olarak düşünmeyi,konuşmayı ve hareket etmek için gerekli haberleşme zeminini hazırlar. *Himalaya tuzunun kullanımı. Bazı insanların iyotlu tuz kullanmaması gerekebilir,bunun için granül halinde bulunan Himalaya sofrada öğütme tuzu kullanmaları tavsiye edilir.Sofrada kullanılan öğütücü kısmı porselen olan el değirmeni vasıtasıyla bu ihtiyaç giderilir.Ayrıca birçok rahatsızlık için faydalı olan sole hazırlanabilir.Sole hazırlamanın detayları internet'ten öğrenebilinir. Sağlıklı insanlar iyot ilave edilmiş tuz kullanmalıdır. Vücudun ihtiyaç duyduğu iyot eksikliğini Himalaya öğütülmüş sofra tuzu ile karşılanır.Metal içermiyen tuzluk kullanımalıdır. Türk gıda kodeksi tuz tebliğine göre sofrada kullanılacak olan sofra tuzu BEYAZ renkli olmalı ve yabancı madde içermemelidir hükmü yer almaktadır.Bu nedenle sofra tuzu alırken BEYAZ renkte ve kristal olmasına dikkat edilmelidir. Himalaya kristal tuzu bir ilaç değil doğal gıdadır.Sağlıklı yaşamın bir şartı olarak kullanılması tavsiye edilir. Himalya dağlarının eteklerinde 250 milyon yıldan günümüze kadar kirlenmeden gelmiştir.Bu nedenle de rafine edilmediği için bütün minerallerini korumaktadır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.