Jump to content

Kolay Lazanya Tarifi


Guest kara sewdam

Önerilen Mesajlar

lazanya-1.jpg

 

Malzemeler: 8 kişilik

 

12 yaprak lazanya

250 gram kıyma

2 adet kuru soğan

3 diş sarımsak

2 adet domates

tuz, karabiber, sıvıyağ

 

beşamel sosu için:

2 su bardağı soğuk süt

1 çorba kaşığı tepeleme un

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

sıvıyağ, tuz, karabiber

muskat cevizi

 

Hazırlanışı:

Tavayı ocağa alıp içerisine sıvıyağ döküyoruz. Üzerine kuru soğanı, sarımsağı koyup kavuruyoruz. Üzerine kabuğu soyulmuş doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi ilave ediyoruz. Kıymayla bu karışımı yoğurup harcı hazır hale getiriyoruz. Diğer tarafta bir tencereye sıvıyağ koyup ocağa alıyoruz. Unu ilave edip çırpma teliyle karıştırıp kavuruyoruz. Daha sonra üzerine soğuk süt döküp hızlıca karıştırıyoruz. Tuzunu, karabiberini, muskat cevizini koyup kıvamını kontrol ediyoruz. Biraz akıcı bir kıvam olmalı. Fırın kabını veya borcamı yağlayıp zemine yaprak lazanya koyuyoruz. Üzerine kıymalı harçtan koyup onun da üzerine beşamel sosundan döküp biraz da rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Bu işlemi lazanyalar bitene kadar yapıyoruz. (ortalama 4 veya 5 kat olmalı). Son koyduğumuz hamurun üzerine sadece beşamel sosu döküp rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Fırına koymadan önce 10 dakika dinlendiriyoruz. Daha sonra 170 derecelik fırında peynirler kızarana kadar pişiriyoruz.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...