Jump to content

Minestrone İtalyan Mutfağı Sebze Çorbası


Guest Laliderya
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

İtalyan mutfağının lezzetli örneklerinden olan bu çorba, sofralarınıza farklı bir damak tadı getirecek.

 

 

Minestrone (İtalyan Sebze Çorbası)

81E0DFEA84528A3A7D13CB82AA10B5-1.jpg

 

MALZEMELER:

1 kabak

1 havuç

5-6 yaprak ıspanak

2 soğan

1 patates

1 çay bardağı köftelik bulgur

Yarım su bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)

1 patates

1 yemek kaşığı domates salçası

3 diş sarımsak

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 et bulyon

Tuz-Karabiber

Sosu için:

Birkaç yaprak taze fesleğen

3 diş sarımsak

½ çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI:

Zeytinyağında, küp küp doğranmış soğanlar ve sarımsak kavrulur.

Salça ve sarımsak eklenerek kavrulmaya devam edilir.

Küp küp doğranmış havuç, patates, ıspanak, kuru fasulye, kabak ve domates eklenir.

Biraz daha kavurup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenir. Pişmeye bırakılır.

Yaklaşık olarak 20 dakika orta ateşte pişirilir.

İnmesine yakın köftelik bulguru eklenip karıştırılır.

Tuz ve biber ile tatlandırılır.

Servis tabaklarına alınır.

Üzerine fesleğen sosu eklenerek ikram edilir.

Fesleğenli sosun hazırlanışı: Fesleğen yaprakları, sarımsak ve zeytinyağı robottan geçirilir. Bu sostan çorbanın üzerine –arzuya göre- gezdirilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...