Jump to content

Vişneli Cheesecake


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

visneli-cheesecake_14a202a8.jpg

Vişneli cheesecake tarifi..

 

Tabanı için

1 paket yulaflı bisküvi

60 gr tereyağı (eritilmiş)

1 tatlı kaşığı kakao

Dolgusu için

170 gr bitter çikolata (eritilmiş)

500 gr labne peyniri

100 ml krema

1 yemek kaşığı mısır nişastası

3 yumurta

130 gr toz şeker

2 yumurta sarısı

1 su bardağı vişne (çekirdeksiz)

üzeri için

Kakao

Vişne

 

Vişneli cheesecake: Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Pişerken yağın akmaması için kalıbın dışını alüminyum folyo ile sarın. Bisküvileri mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Eritilmiş tereyağı ve kakaoyu ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı kalıbın tabanına bastırarak yayın ve derin dondurucuda bekletin. Labne peyniri ve kremayı mikserle iyice çırpın. Şeker, nişasta ve yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin. Eritilmiş çikolatayı ekleyip spatula ile karıştırın ve karışımı 20 dakika dinlendirin. çekirdekleri çıkartılmış vişneleri bisküvi tabanının üzerine dizin. çikolata karışımını üzerine yayın. Kalıptan daha büyük ve derin bir tepsinin içerisine yerleştirip, kalıbın yarısına gelecek kadar sıcak su doldurun. Tepsiyi fırına yerleştirin ve 45-50 dakika kadar pişirin. Fırını kapatın. Tepsiyi fırından alarak kalıbı içinden çıkartın. İnce bir bıçak ya da spatula yardımı ile pasta ve kalıp arasından geçin. Kalıbı tekrar fırına yerleştirin ve kapağı aralıklı olarak bu şekilde oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Buzdolabına alarak 1 gece bekletin. Kakao serpiştirin. Toz şekere bulanmış vişne ile süsleyin. Servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Vişneli ve Frambuazlı Cheesecake

      1 paket yulaflı bisküvi 3 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık 90 gr tereyağı Dolgusu için 200 gr labne peyniri 100 gr krem peynir 100 ml krema 1 yumurta Yarım su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 250 gr frambuaz 1 yemek kaşığı toz şeker Süslemek için çekirdeksiz vişne File Antep fıstığı   Vişneli ve frambuazlı cheesecake: Frambuaz ve 1 yemek kaşığı şekeri tencereye alıp yumuşayana ve ezilene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Yulaflı bisküviyi

      , Yer: Kek & Pastalar

    • Vişneli Cheesecake Tarifi

      Malzemeleri : Tabanı için: 2 paket yulaflı bisküvi 75gr eritilmiş tereyağ   Pasta malzemeleri : 400 gr labne peyniri 200 ml krema 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta 2 çorba kaşığı un (tepeleme değil) 1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme değil) 1 paket vanilya   Vişne sosu için : 400gr kadar donmuş vişne (önceden erimesi için dolapta çözülmeye bırakın) 1 su bardağı vişne suyu+donmuş vişnelerin suyu (Vişne yerine frambuazda kullanabilirsiniz) 2 silme yemek kaşığı mısır nişastası 3-4 y

      , Yer: Kek & Pastalar

    • Vişneli Acıbadem Kurabiyeli Cheesecake

      1.5 paket yulaflı bisküvi 50 gr tereyağı 4 yumurta 1 su bardağı tozşeker 1.5 paket labne peyniri 1 paket krem beyazpeynir 1 su bardağı süt kreması 1 kg taze vişne 100 gr acıbadem kurabiyesi 2 çorba kaşığı mısır nişastası 2 çorba kaşığı un 1 paket vanilya   Vişneli acıbadem kurabiyeli cheesecake: Bisküvileri mutfak robotunda un haline gelinceye kadar ezin. Eritilip ılıtılmış tereyağla bisküvileri yoğurup 24 cm çapındaki kelepçeli kalıbın tabanına el

      , Yer: Kek & Pastalar

×
×
  • Yeni Oluştur...