Jump to content

Hastalık Bulaştıran 5 Nokta...


Renan

Önerilen Mesajlar

Yapılan araştırmalarda en fazla mikrop barındıran noktalar umuma açık olan ve ortak kullanım yerleridir. Mikrop kapmamak için, temizleyici antibakteriyel jel kullanmak ve bol sabun ile 20 sn. elleri yıkamak gereklidir.

 

Umumi tuvalet kapıları ve muslukları. Tuvaletten çıkınca ilk yaptığımız şey elleri yıkamaktır. Fakat, unutmayın diğer tüm insanlarda tuvalet sonrası ellerini yıkamak için musluğa dokunurlar. Bu nedenle musluğu havlu ya da tuvalet kağıdı ile açmak gerekmektedir. Yaklaşık 20 sn. kadar bol sabun ile eller yıkanmalıdır. Sabun yoksa diye düşünerek , mutlaka çantanızda bir antibakteriyel jel olmalıdır. Tuvalet kapılarındaki kapı kolları da bol mikrop içerdiğinden havlu peçete ile açılmalıdır.

 

Asansör düğmeleri. Pek çok insan, tuvaletlerde ellerini yıkamadan asansör düğmelerine basıyor. Bu nedenle pek çoğumuz farkında olmadan mikrop kapıyoruz. Cebinizde mutlaka havlu peçete olsun ve düğmeye peçete yardımı ile basın. Veya bastıktan sonra antibakteriyel jel kullanın.

 

Bankamatikler. ATM’lerde kullanılan bankamatikleri sizinle birlikte yüzlerce insan kullanıyor. Hapşıran, öksüren veya tuvaletten çıkanlar bu tuşları elliyor. En iyi bankamatik kullanma yöntemi, elinize bir kalem alarak tuşlara basmaktır.

 

Para. Milyonlarca kişinin elinde gezinen paralar hakkında söylenecek pek de bir şey yok aslında. Parayı yüzünüze ve ağzınıza yaklaştırmayın ve para elledikten sonra sabunlu su ile elleri yıkayın.

 

Toplu taşıma. Otobüsler, metrobüsler ve taksiler de bulunan tutunma yerleri, kapı açma kolları ve durdurma butonlarını yüzlerce binlerce insanını eli tutuyor. Bu nedenle bu araçlara bindikten sonra antibakteriyel jel kullanılmalıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arşivlendi

Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.

×
×
  • Yeni Oluştur...