Renan Oluşturma zamanı: Ekim 9, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Ekim 9, 2013 Laktoz enzimi azlığı olarak da adlandırılan laktoz duyarlılığı, süt ürünlerindeki süt şekerinin (laktoz) tamamen sindirilememesi anlamına gelir. Genellikle tehlikeli olmayan laktoz duyarlılığının belirtileri rahatsız edici olabilir. Laktoz duyarlılığı, ince bağırsak astarında üretilen birenzim olan laktozun azlığı nedeni ile ortaya çıkar. Birçok kişide laktoz seviyesi düşüklüğü vardır; fakat çoğu kişi belirtiler gözlemlemez. Rahatsızlığın tanımına göre, sadece laktoz seviyesi düşük olan ve aynı zamandabelirtiler gösteren kişilerde laktoz duyarlılığı bulunur. Süt ürünlerini fazla miktarda içermeyen bir beslenme programına uyarak laktoz duyarlılığının belirtilerini kontrol altına alabilirsiniz. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Arşivlendi
Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.