Jump to content

Nohutlu İşkembe Yahnisi


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

nohutlu-iskembe-yahnisi_f67185d1.jpg

 

1 kg temizlenmiş işkembe

Su

2 su bardağı nohut

1 limonun kabuğu

5~6 diş sarımsak

2 orta boy soğan

2 orta boy domates

5~6 sivri biber

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

 

Nohutlu işkembe yahnisi: Nohutları birkaç su yıkayıp akşamdan ıslatın. Ertesi gün düdüklü tencereye alıp üzerini iki parmak aşacak kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Nohutları delikli kepçeyle tencereden alıp bekletin. Temizlenmiş işkembeleri birkaç kez yıkayıp düdüklü tencereye alın. üzerine su, iri doğranmış limon kabuğu, sarımsak ve tuzu ekleyerek kısık ateşte işkembeler yumuşayana kadar pişirin. İşkembeleri delikli kepçe ile tencereden alıp 2 cm’lik kareler halinde doğrayın ve bekletin. Tereyağını bir tencerede eritin. Küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Küçük doğranmış sivri biber ve tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Nohut, işkembe, tuz ve karabiberi ekleyin. İşkembeleri haşladığınız suyu tel süzgeçten geçirin. İşkembeli harcın üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak işkembe suyu ekleyerek kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirin ve servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...