Jump to content

Tavuk Etli Sebze Güveç


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

tavuk-etli-sebze-guvec_b6599110.jpg

 

3 büyük boy patates

2 patlıcan

3 kabak

6~7 diş sarımsak

3 dal taze fesleğen

1 kase kültür mantarı

4 parça tavuk kalça şiş

30 gr tereyağı

Sos için

1 havuç

1 dolmalık sarı biber

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı nar ekşisi

2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Tuz

 

Tavuk etli sebze güveç: Patatesleri soyup parmak kalınlığında doğrayın. Patlıcanları alacalı soyup kalınca dilimleyin ve tuzlu suda 10 dakika beklettikten sonra suyunu süzüp kurulayın. Kabakların kabuğunu soymadan kalınca dilimleyin. Sarımsakları soyun, fesleğenleri yıkayıp süzün. Mantarları da saplarını koparmadan nemli bir bezle silin. Sos için havucu soyup minik zar şeklinde doğrayın. Dolmalık sarı biberi de aynı şekilde doğrayın. Nar ekşisini, salçayı ve ayçiçeği yağını da ekleyip sos malzemesini iyice karıştırın. Güvece sırasıyla patatesi, patlıcanı, tavuk etini, demet halinde taze fesleğenleri, kabağı ve mantarı yerleştirin. Sarımsakları serpin, sosu dökün. En son, tereyağından küçük parçaları sosun üzerine eşit dağılacak şekilde yerleştirin. Kısık ateşte 45-50 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...