Jump to content

Tam Tahıllı Somun Ekmek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

tam-tahilli-somun-ekmek_40fc6b37.jpg

 

25 gr küp şeklinde kesilmiş tereyağı

2 yemek kaşığı bal

300 ml su

400 gr tam tahıllı ekmek unu

Tuz

100 gr beyaz ekmek unu

7 gr instant maya

üzeri için

1 çırpılmış yumurta

Keten tohumu

Susam

Ayçekirdeği içi

 

Tam tahıllı somun ekmek: Tereyağı, bal ve suyu küçük bir tencereye alın ve ısıtın. Bir kenara alıp ılınmasını bekleyin. Derin bir kasenin içine unları, mayayı ve tuzu koyup harmanlayın. Ilınmış olan ballı, tereyağlı suyu ilave edip 10 dakika yoğurun. Yağlanmış temiz bir kaba alıp üzerini streç film ile kapatın ve Ilık bir ortamda 2 saat mayalanmaya bırakın. Fırını 220 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisini unlayın. Hamur mayalandıktan sonra havasını almak için tekrar hafifçe yoğurun. Hamuru biri büyük biri küçük olmak üzere iki parçaya bölün. Elinizle yuvarlayın ve büyük olan parçayı tepsiye koyun üzerini hafifçe bastırın. Diğer küçük parçayı da yuvarlayıp büyük parçanın üzerine yapıştırın ve mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra üzerine çırpılmış yumurta sürün. Susam, keten tohumu ve ayçekirdeği tanelerini serpiştirin. önceden ısıtılmış 220 derece fırında 45 dakika pişirin daha sonra fırın ısısını 180 dereceye düşürün ve 20 dakika daha pişirmeye devam edin. Fırından çıkarıp 30 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...