Sidre Oluşturma zamanı: Aralık 7, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 7, 2013 25 gr küp şeklinde kesilmiş tereyağı 2 yemek kaşığı bal 300 ml su 400 gr tam tahıllı ekmek unu Tuz 100 gr beyaz ekmek unu 7 gr instant maya üzeri için 1 çırpılmış yumurta Keten tohumu Susam Ayçekirdeği içi Tam tahıllı somun ekmek: Tereyağı, bal ve suyu küçük bir tencereye alın ve ısıtın. Bir kenara alıp ılınmasını bekleyin. Derin bir kasenin içine unları, mayayı ve tuzu koyup harmanlayın. Ilınmış olan ballı, tereyağlı suyu ilave edip 10 dakika yoğurun. Yağlanmış temiz bir kaba alıp üzerini streç film ile kapatın ve Ilık bir ortamda 2 saat mayalanmaya bırakın. Fırını 220 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisini unlayın. Hamur mayalandıktan sonra havasını almak için tekrar hafifçe yoğurun. Hamuru biri büyük biri küçük olmak üzere iki parçaya bölün. Elinizle yuvarlayın ve büyük olan parçayı tepsiye koyun üzerini hafifçe bastırın. Diğer küçük parçayı da yuvarlayıp büyük parçanın üzerine yapıştırın ve mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra üzerine çırpılmış yumurta sürün. Susam, keten tohumu ve ayçekirdeği tanelerini serpiştirin. önceden ısıtılmış 220 derece fırında 45 dakika pişirin daha sonra fırın ısısını 180 dereceye düşürün ve 20 dakika daha pişirmeye devam edin. Fırından çıkarıp 30 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.