Jump to content

Viyana Usulü Sıkma Kurabiye


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

viyana-usulu-sikma-kurabiye_11303fc0.jpg

 

175 gr yumuşatılmış tuzsuz tereyağı

40 gr elenmiş pudra şekeri

1 çay kaşığı vanilya esansı

175 gr tam buğday unu

40 gr mısır unu

 

Viyana usulü sıkma kurabiye: Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. Muffin kalıplarının içine kağıt kalıpları yerleştirin. Bir kapta tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Vanilya esansını ekleyin ve birkaç saniye çırpın. Un ve mısır ununu tereyağlı karışımın üzerine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Karışımı geniş ve yıldız uçlu bir hamur sıkma torbasına doldurun. Kalıpların içine spiral şekilde sıkın. Yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...