Olcix Oluşturma zamanı: Aralık 7, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 7, 2013 Salatalık, suyunun bazik özelliği nedeniyle, sindirim sistemindeki asitlerin nötralize edilmesine yardımcı olur ve aşırı gaz salgılanması sonucu oluşan karın ağrılarını dindirir. Araştırmalar salatalıktaki bileşenlerin ürik asidin çözülmesini hızlandırdığını, mesane ve böbreklerde taş oluşumunu engelleyebildiğini ortaya koydu. Kereviz, sindirime yardımcı olurken bağırsaklardaki gaz sıkışmasına yol açan fermantasyonu engeller. Kivide bulunan enzimler vücudun gereksindiği yararlı maddeleri azami verimle almasını sağlar. Tarifi 1 adet salatalık, irice dilimlenmiş, 4 adet yapraklarıyla birlikte doğranmış kereviz, İri dilimlere bölünmüş iki adet kivi. Karışımı bir meyve sıkacağı yardımıyla sıkıp suyunu elde edin, karıştırın ve bekletmeden tüketin. Besin değeri tablosu Vitaminler B1, B2, B6, C, E, beta-karoten, folik asit, kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, mangan, fosfor, potasyum, selenyum, silisyum ve tryptophan. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.