Jump to content

Marul, Havuç Ve Rezene


Olcix
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

28-08-2013-12-22-2910.jpg

Geleneksel olarak çiğ maruldan elde edilen su, ülser, bağırsakta gaz birikmesi ve karın şişkinliği gibi gastrik sorunlara iyi gelir. Ancak bir seferde çok fazla içmeyin; çünkü marul suyunun fazlası mide kramplarına ve şişkinliğe neden olabilir. Havuçta bulunan beta-karoten, yavaş sindirim veya bakteriyel enfeksiyonlar nedeniyle oluşan toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan, antioksidan özelliklere sahiptir. Rezene ise hem sakinleştirir hem de sindirim sistemindeki iltihapların tedavisine yardımcı olur.

 

Tarifi

1/4 marul, doğranmış. 3 büyük havuç, doğranmış. 2 adet rezene soğanı, doğranmış.

 

Meyveleri bir meyve sıkacağı yardımıyla sıkıp suyunu elde edin, karıştırın ve bekletmeden tüketin.

 

Besin değeri tablosu

Vitaminler B1, B2, B6, C, E, K, beta-karoten, folik asit, kalsiyum, krom, kobalt, iyot, demir, magnezyum, mangan, fosfor, potasyum, selenyum, çinko, silisyum ve sodyum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...