Sidre Oluşturma zamanı: Aralık 9, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 9, 2013 200 gr tereyağı (yumuşatılmış) 200 gr toz şeker 3 yumurta 300 gr un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı toz zencefil 1 tutam toz karanfil 1 tatlı kaşığı tarçın 50 gr toz badem 300 gr kuş üzümü 100 gr kuru üzüm 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 50 ml su 600 gr badem ezmesi 80 gr kayısı reçeli 30 gr pudra şekeri Birkaç damla limon suyu Baharatlı ve badem ezmeli kek: Fırını 150 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin. Tereyağı ve şekeri mikserle iyice çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, yenibahar, zencefil, karanfil, tarçın, toz badem ve tuzu harmanlayın. Kuş üzümü, kuru üzüm, rendelenmiş portakal ve limon kabuğunu ekleyin. Birkaç damla limon suyunu da ekleyip tereyağına karıştırın. Suyu ekleyin. Hamurun yarısını kalıba yayın. 200 gr badem ezmesini pudra şekeri serpilmiş tezgahta kalıba uygun büyüklükte açın ve hamurun üzerine yerleştirin. Kalan hamuru ekleyin. Kalıbı fırına yerleştirip 1.5-2 saat pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. 200 gr badem ezmesini yine pudra şekeri serpilmiş tezgahta kek büyüklüğünde açın. Kayısı reçelini 2 çay kaşığı su ile karıştırıp kekin üzerine sürün ve açtığınız badem ezmesinin üzerine yapıştırın. Kalan badem ezmesini eşit büyüklükte yuvarlak toplar haline getirin ve reçel ile kekin kenarlarına yapıştırın. Fırın ızgarasında ya da pürmüz ile pastanın üzerini hafif kızarttıktan sonra servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.