Jump to content

Antep Fıstıgı Tadını Veren Ispanaklı Kek


mermaid

Önerilen Mesajlar

Malzemeler

* 3 yumurta

* 1.5 su bardağı tozşeker

* Yarım su bardağı sıvı yağ

* Yarım su bardağı ıspanak püresi

* 2 su bardağı un

* 1 Kabartma tozu

* 1 Vanilya

Krema için

* 2.5 su bardağı süt

* 3 yemek kaşığı un

* 4 yemek kaşığı tozşeker

* 1 yumurta

* 1 kutu pınar labne

Sırasıyla yumurta, şeker,vanilya ve sıvıyağ çırpılır. Blenderdan geçirilen ve püre kıvamına getirilen yarım su bardağı ıspanak ilave edilir. Un ve kabartma tozunuda karışıma katıp iyice çırptıktan sonra yuvarlak yada kare yağlanmış (yağlı kağıtta olabilir)kek kalıbına dökülür. 180 derecede pişirilir.

Kremaya gelince. Aslında ben bu kekin kremşanti ile yapılmışını yedim. Ancak minik oğluşumda yesin diye tiramisu kremasında kullandığım tarifi uyguladım. Bunun için sütü bir tencereye alın ve içine yumurtayı kırıp iyice çırpın. Ocağın altını yakınca 3 kaşık unu yavaş yavaş eleyerek ilave edin .Bir yandan sürekli karıştırın ki topaklanmasın . Unun arkasından hemen şekeri ilave edin . Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatıp 1 kutu labneyi ilave edin. İyice yedirdikten sonra ılınması için soğumaya bırakın.

Bu arada pişmiş olan kekinizin kenarlarından, yuvarlak kalıp kullandıysanız nerdeyse kare olacak şekilde dört bir yanından küçük kenarlar kesin. Yada kare kalıp sa bir parmak kalınlığında kekin kenarlarını kesin. Bu kesmiş olduğunuz parçalar resimde

görebileceğiniz gibi daha sonra üzerıne yoğun olarak kullanacağınız ve yeşil fıstık rendesi görünümü verecek olan blenderdan geçirilmiş kek parçaları olarak kullanılacaklardır. Şu an elinizde nasıl bır kek kalıbı kullandıysanız kullanın kare bir kek mevcut. Arasına krema koymak üzere keki ikiye kesin . Çok az miktarda süt ile kekinizin ilk parçasını ıslatın. Üzerine kremanızın yarısını dökün ve ikinci katı koyup aynı işlemi uygulayın . Kenarlarınıda krema ile kapladıktan sonra blenderdan keçirdiğiniz kek parçalarınızı kremanın üzerine oldukça bol miktarda fıstık eker gıbı ekin. İşte size lezzet ve görüntü itibariyle gerçekten güzel bir pastaa.

Çocuklarınızla birlikte size afiyet olsun diyorum :)

 

 

 

DSC00672JPG-1.jpg

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bundan 3 yıl önce cok modaydı bu kek :) önce ıspanakmı igg diyenler yedıkten sonra tarif almadan bırakmıyorlardı kesinlikle deneyın pişman olmazsınız aslında bu kekin özellıgi üstüne krem şanti sürülüp kekın kenarlarını kesıp mikserden gecirip krem şantının üstüne dökülmesıdır antep fıstıgı serpılmış görüntüsünü veriyo ve kımse anlamıyor bile :D

hatırlattıgın iyi oldu canım ya ıspanaklarda cıkmışken yapmak lazım

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...