Sidre Oluşturma zamanı: Aralık 9, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 9, 2013 1 hindi göğüs eti 2 dilim jambon 4 dilim taze kaşar peyniri 1 közlenmiş kırmızıbiber Tuz Karabiber Kekik üzeri için 2/3 çay bardağı zeytinyağı 2 diş ezilmiş sarımsak 2~3 dal taze kekik 2~3 dal taze biberiye 1 defne yaprağı 2 dilim limon Sos için Yarım çay bardağı mayonez 2 yemek kaşığı krema 1 tatlı kaşığı bal 2 tatlı kaşığı hardal 1 diş ezilmiş sarımsak Otlu hindi eti dolması: Hindi göğüs etini tezgaha alın. Uzunlamasına ikiye kesin. Et dövücüsü ile biraz inceltin. üzerine tuz, karabiber ve kekik serpin. Uzun kenarına taze kaşar peyniri dilimleri ile jambon dilimlerini yerleştirin. Közlenmiş kırmızıbiberi de ekleyip sarın. Zeytinyağı, sarımsak, ince doğradığınız kekik ve biberiyeyi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız dolmaların üzerine sosu döküp yayın. Fırın poşetine dolmayı, defne yaprağını ve limon dilimlerini yerleştirin ağzını sıkıca kapatın. önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Hardal sosu için gereklimalzemeleri bir kapta karıştırın. Pişen hindi dolmaları dilimleyip servis tabağına alın. Hardal sosu ile birlikte servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.