Jump to content

Otlu Hindi Eti Dolması


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

otlu-hindi-eti-dolmasi_854b6f9a.jpg

 

1 hindi göğüs eti

2 dilim jambon

4 dilim taze kaşar peyniri

1 közlenmiş kırmızıbiber

Tuz

Karabiber

Kekik

üzeri için

2/3 çay bardağı zeytinyağı

2 diş ezilmiş sarımsak

2~3 dal taze kekik

2~3 dal taze biberiye

1 defne yaprağı

2 dilim limon

Sos için

Yarım çay bardağı mayonez

2 yemek kaşığı krema

1 tatlı kaşığı bal

2 tatlı kaşığı hardal

1 diş ezilmiş

sarımsak

 

Otlu hindi eti dolması: Hindi göğüs etini tezgaha alın. Uzunlamasına ikiye kesin. Et dövücüsü ile biraz inceltin. üzerine tuz, karabiber ve kekik serpin. Uzun kenarına taze kaşar peyniri dilimleri ile jambon dilimlerini yerleştirin. Közlenmiş kırmızıbiberi de ekleyip sarın. Zeytinyağı, sarımsak, ince doğradığınız kekik ve biberiyeyi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız dolmaların üzerine sosu döküp yayın. Fırın poşetine dolmayı, defne yaprağını ve limon dilimlerini yerleştirin ağzını sıkıca kapatın. önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Hardal sosu için gereklimalzemeleri bir kapta karıştırın. Pişen hindi dolmaları dilimleyip servis tabağına alın. Hardal sosu ile birlikte servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...